2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét munkában Az Ég Katonái!

Ismét munkában Az Ég Katonái!
JETfly  |  2023. 03. 01., 13:10
Ismét munkában Az Ég Katonái!

Kedves Olvasók! Túl vagyunk az év eleji fogadkozásokon, lassan belerázódik mindenki a 2023-as évbe. Mivel utoljára tavaly ősszel kaptunk hírt Az Ég Katonáiról - és mint megtudtuk, elnökség választás is volt a közgyűlésen, - ezért megkerestük őket, hogyan is zárult a választás, mit terveznek erre az évre!

JETfly: Szia Robi, üdvözöllek úgy, mint az egyesület, további öt évre megválasztott elnökét! Ehhez a szerkesztőség nevében, gratulálok neked! Kérlek, mondd el, mi történt a közgyűlésen?

SRS: Sziasztok, köszöntöm az Olvasókat! Köszönöm szépen a gratulációt! Személyi változás történt az elnökségben. Egy alapító tagunk elköszönt, mivel különböző okok miatt nem tud elég időt szánni a feladatokra. Marad köztünk, de az elnökség munkájában, már nem vesz részt. Így viszont átrendeződnek a feladatok, de azt hiszem nem lesz gond a továbbiakban sem! Új tagunk, Soós Tamás.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Soós Tamás, az egyesület elnökségének új tagja

JETfly: Mit lehet róla tudni, mi lesz a feladata?

SRS: Tomi elég messze él Keceltől, egész pontosan Mosonudvaron. A pápai repülőezrednél töltötte sorkatonai időszakát, ott szerette meg a repülést. Az egyesület munkáit, már a megalakulásunktól kezdve nyomon követte, 2019-ben csatlakozott hozzánk. Azt, hogy pontosan mi lesz a feladata, a következő hetekben határozzuk meg.

JETfly: Mit terveztek erre az évre?! Mert a közösségi oldalon közzétett információk és a legutolsó beszélgetésünkkor, erre az évre tervezett pihenés között, óriási az eltérés! Repülőgép névadó és ráadásul Farkas Bertalanról, a kutató űrhajósunkról? 9315 felújítás, Sky Hussars évforduló? Mesélj ezekről a tervezett programokról, kérlek!

SRS: A névadóval egybekötött repülőgép avató, az én ötletem volt! Megbeszéltem a 814-es oldalszámú MiG-15-ös repülőgép tulajdonosával, H. Szabó Sándor Úrral a tervemet és ő azonnal igent mondott! Ezután kerestem meg Farkas Bertalan Urat, hogy készüljön, mert július 29-én, 17.00-tól, különleges eseményen fog részt venni! Természetesen meghatódva fogadta a hírt! A repülőgép felújításával párhuzamosan, gőzerővel folyik az avató szervezése is!

Néhány nappal ezelőtt közöltünk hírt Az Ég Katonái, Mi-24-es repüléséről. Eltelt néhány nap és itt az újabb fantasztikus hír a Csapat életéből! Az elnököt, Simon Róbert Sándort kitüntették a Stefánia Palotában, továbbá megújulhat egy újabb MiG-15-ös is!
bővebben ...

JETfly: Titeket már jól ismerve, biztosak vagyunk abban, hogy ismét egy különleges koreográfiájú ceremóniát fognak látni az érdeklődők! Hogy áll a repülőgép, mi a következő mozzanat?

SRS: Igen, valóban nem hétköznapi forgatókönyv készül, hiszen egy különleges ember lesz a középpontban! Most dolgozzuk ki a részleteket!

A repülőgépen, március 11-12-én dolgozunk újra! Terveink szerint lemezelési munkák, csavarmenet tisztítási munkák, csavarpótlások, lemezelési munkák, sérüléses javítási munkák és egy teljes mosás vár a csapatra!

JETfly: Hogyan jött a képbe a 9315, mik a tervek a repülőgéppel?

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

SRS: A MiG-15 tulajdonosa úgy gondolta, hogy gyönyörű a Fagot is, de azért egy géppár jobban mutatna a jakabszállási repülőtéren! Teljesen igaza van! Ezért hozzásegítettük, a MiG-21-eshez. Azon ritka 21-esek egyike, amiben teljes a fülke! Sőt, a világítás is működik rajta! Ezért csak egy szép, új ruhát kell adnunk neki. Mivel párhuzamosan szeretnénk a két gépen dolgozni, hogy mindkettő gyönyörűen pompázzon július 29-én, ezért az idei Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált ki kell hagynunk!

JETfly: Sky Hussars! Nagyon rég hallottunk róluk, hogyan találtatok rájuk?

SRS: Nem volt nehéz a srácokra találni, hiszen az angliai Fairfordban, 1993. július 24-25-én tartott Royal International Air Tattoo-n, az 5822-es oldalszámú MiG-21-es géppel repült Körömi „Csücsör” József, egyesületünk elnökségi tagja! Mivel az idén lesz a kirándulás 30. évfordulója, ezért megemlékezünk róluk is! A pilótáknak, a műszakiaknak, valamint a köteléket Angliába segítő – egykor - az Amerikai Légierőben, F4-es Phantomon repülő Szabó Csabának, egy különleges ajándékkal szeretnénk kedveskedni! De mivel ez nem rajtunk múlik, erről még nem szeretnék beszélni. Ami biztos, hogy július 14-15-16-án, csak ők lesznek a középpontban, a pusztaszeri repülőtéren!

JETfly: Milyen tervek vannak még az évre?

SRS: Augusztusban valóban pihenést tervezünk! Szeptemberben a szegedi repülőnapokra kaptunk meghívást. Szeretnénk a Magyari Béláról elnevezett repülőgépet lelakkozni. Valamint egy késő őszi, erdélyi kirándulás szerepel még a terveink között!

JETfly: Sok sikert a munkátokhoz és az idei évre tervezett eseményekhez!

SRS: Köszönjük az érdeklődést!

Forrás: Az Ég Katonái

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.