2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét munkában Az Ég Katonái!

Ismét munkában Az Ég Katonái!
JETfly  |  2023. 03. 01., 13:10
Ismét munkában Az Ég Katonái!

Kedves Olvasók! Túl vagyunk az év eleji fogadkozásokon, lassan belerázódik mindenki a 2023-as évbe. Mivel utoljára tavaly ősszel kaptunk hírt Az Ég Katonáiról - és mint megtudtuk, elnökség választás is volt a közgyűlésen, - ezért megkerestük őket, hogyan is zárult a választás, mit terveznek erre az évre!

JETfly: Szia Robi, üdvözöllek úgy, mint az egyesület, további öt évre megválasztott elnökét! Ehhez a szerkesztőség nevében, gratulálok neked! Kérlek, mondd el, mi történt a közgyűlésen?

SRS: Sziasztok, köszöntöm az Olvasókat! Köszönöm szépen a gratulációt! Személyi változás történt az elnökségben. Egy alapító tagunk elköszönt, mivel különböző okok miatt nem tud elég időt szánni a feladatokra. Marad köztünk, de az elnökség munkájában, már nem vesz részt. Így viszont átrendeződnek a feladatok, de azt hiszem nem lesz gond a továbbiakban sem! Új tagunk, Soós Tamás.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Soós Tamás, az egyesület elnökségének új tagja

JETfly: Mit lehet róla tudni, mi lesz a feladata?

SRS: Tomi elég messze él Keceltől, egész pontosan Mosonudvaron. A pápai repülőezrednél töltötte sorkatonai időszakát, ott szerette meg a repülést. Az egyesület munkáit, már a megalakulásunktól kezdve nyomon követte, 2019-ben csatlakozott hozzánk. Azt, hogy pontosan mi lesz a feladata, a következő hetekben határozzuk meg.

JETfly: Mit terveztek erre az évre?! Mert a közösségi oldalon közzétett információk és a legutolsó beszélgetésünkkor, erre az évre tervezett pihenés között, óriási az eltérés! Repülőgép névadó és ráadásul Farkas Bertalanról, a kutató űrhajósunkról? 9315 felújítás, Sky Hussars évforduló? Mesélj ezekről a tervezett programokról, kérlek!

SRS: A névadóval egybekötött repülőgép avató, az én ötletem volt! Megbeszéltem a 814-es oldalszámú MiG-15-ös repülőgép tulajdonosával, H. Szabó Sándor Úrral a tervemet és ő azonnal igent mondott! Ezután kerestem meg Farkas Bertalan Urat, hogy készüljön, mert július 29-én, 17.00-tól, különleges eseményen fog részt venni! Természetesen meghatódva fogadta a hírt! A repülőgép felújításával párhuzamosan, gőzerővel folyik az avató szervezése is!

Néhány nappal ezelőtt közöltünk hírt Az Ég Katonái, Mi-24-es repüléséről. Eltelt néhány nap és itt az újabb fantasztikus hír a Csapat életéből! Az elnököt, Simon Róbert Sándort kitüntették a Stefánia Palotában, továbbá megújulhat egy újabb MiG-15-ös is!
bővebben ...

JETfly: Titeket már jól ismerve, biztosak vagyunk abban, hogy ismét egy különleges koreográfiájú ceremóniát fognak látni az érdeklődők! Hogy áll a repülőgép, mi a következő mozzanat?

SRS: Igen, valóban nem hétköznapi forgatókönyv készül, hiszen egy különleges ember lesz a középpontban! Most dolgozzuk ki a részleteket!

A repülőgépen, március 11-12-én dolgozunk újra! Terveink szerint lemezelési munkák, csavarmenet tisztítási munkák, csavarpótlások, lemezelési munkák, sérüléses javítási munkák és egy teljes mosás vár a csapatra!

JETfly: Hogyan jött a képbe a 9315, mik a tervek a repülőgéppel?

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

SRS: A MiG-15 tulajdonosa úgy gondolta, hogy gyönyörű a Fagot is, de azért egy géppár jobban mutatna a jakabszállási repülőtéren! Teljesen igaza van! Ezért hozzásegítettük, a MiG-21-eshez. Azon ritka 21-esek egyike, amiben teljes a fülke! Sőt, a világítás is működik rajta! Ezért csak egy szép, új ruhát kell adnunk neki. Mivel párhuzamosan szeretnénk a két gépen dolgozni, hogy mindkettő gyönyörűen pompázzon július 29-én, ezért az idei Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált ki kell hagynunk!

JETfly: Sky Hussars! Nagyon rég hallottunk róluk, hogyan találtatok rájuk?

SRS: Nem volt nehéz a srácokra találni, hiszen az angliai Fairfordban, 1993. július 24-25-én tartott Royal International Air Tattoo-n, az 5822-es oldalszámú MiG-21-es géppel repült Körömi „Csücsör” József, egyesületünk elnökségi tagja! Mivel az idén lesz a kirándulás 30. évfordulója, ezért megemlékezünk róluk is! A pilótáknak, a műszakiaknak, valamint a köteléket Angliába segítő – egykor - az Amerikai Légierőben, F4-es Phantomon repülő Szabó Csabának, egy különleges ajándékkal szeretnénk kedveskedni! De mivel ez nem rajtunk múlik, erről még nem szeretnék beszélni. Ami biztos, hogy július 14-15-16-án, csak ők lesznek a középpontban, a pusztaszeri repülőtéren!

JETfly: Milyen tervek vannak még az évre?

SRS: Augusztusban valóban pihenést tervezünk! Szeptemberben a szegedi repülőnapokra kaptunk meghívást. Szeretnénk a Magyari Béláról elnevezett repülőgépet lelakkozni. Valamint egy késő őszi, erdélyi kirándulás szerepel még a terveink között!

JETfly: Sok sikert a munkátokhoz és az idei évre tervezett eseményekhez!

SRS: Köszönjük az érdeklődést!

Forrás: Az Ég Katonái

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
2023-09-13 10:21:12
Az Emirates az ausztráliai Sydneybe közlekedő járatait kizárólag Airbus A380-as repülőgépekkel fogja üzemeltetni. A légitársaság a 2023. november 4-től indítja harmadik, naponta közlekedő járatát, és ezzel hetente 2000 plusz ülőhelyet tud biztosítani a kontinens legnagyobb városába.
2023-09-11 12:26:04
Induló és érkező helikopterek váltották egymást a Mátra légterében, ahol egyhetes légi kutató-mentő felkészítését hajtotta végre a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár. A szeptember 4–8. között megrendezett Air Wolf Hunting gyakorlaton egymást érték a különböző – komoly kihívást jelentő – feladatok.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.
2023. 09. 15., 11:17
A Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza Törökországból az amerikai barlangkutató, Mark Dickey mentésében oroszlánrészt vállaló 29 fős magyar mentőcsapat, szeptember 15-én.

  Legfrissebbek most

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.