2024. 04. 16. kedd
Csongor
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az innováció élvonalában - Interjú a CAE magyarországi ügyvezető igazgatójával

Az innováció élvonalában - Interjú a CAE magyarországi ügyvezető igazgatójával
Darabos Erika  |  2023. 01. 19., 14:45
Az innováció élvonalában - Interjú a CAE magyarországi ügyvezető igazgatójával

Egy nagyszabású ünnepség keretein belül 2022. december 12-én, hétfőn Budapesten is megünnepelték a szimulátorairól világszerte ismert CAE fennállásának 75. évfordulóját, melyre a JETfly magazin is meghívást kapott. A jubileum alkalmából interjút készíthettünk Hajdu Józseffel, a CAE magyarországi ügyvezető igazgatójával.

75 év nagy idő egy cég életében, ezúton is gratulálunk a jeles évfordulóhoz, köszönjük a meghívást az ünnepségre! Kérem, mutassa be röviden Olvasóink számára a CAE-t! Mit tudhatunk a nemzetközi vállalat elmúlt, több mint 7 évtizedes tevékenységéről, milyen mérföldköveket emelne ki?

Cégünk alapítója, Ken Patrick, 1947-ben összeállított egy csapatot, amelyet úgy jellemzett, hogy "harcedzett, nagyon innovatív és technológiailag fejlett". Ez az úttörő csapat egy montreali hangárban kezdte a tevékenységét, első alkotásuk egy CF100 szimulátor volt a Kanadai Királyi Légierő számára. Cégünk azóta is folyamatosan az innováció élvonalában van, ez meghatározó része az életünknek. Az integrált képzési rendszerek szállítójaként ma már széleskörű nemzetközi jelenléttel bírunk. Több mint 50 országban vagyunk jelen, 13.000 alkalmazottunk van 180 irodában és képzési központban.

A célkitűzésünk mindig az volt, hogy innovatív megoldásaink által biztonságosabb hellyé tegyük a világot. Büszkék vagyunk arra, hogy tevékenységünk során figyelembe vesszük a helyi igényeket, fontos együttműködést alakítunk ki a helyi ipari, logisztikai és egyéb szolgáltatókkal is.

A CAE immerzív ökoszisztémákat kínál, melyek korszerűsítik az oktatást, több gyakorlási lehetőséget nyújtva egy biztonságos és látványos, virtuális környezetben. A védelmi ipar számára fejlesztett megoldásaink kombinálják az adatelemzést és a VR-technológiát. Az olyan technológiák, mint a TraxAcademy, biztosítják a tréningek skálázhatóságát és testreszabhatóságát, lehetővé téve a tudományos megközelítést a repülőszemélyzet kiválasztásában. A tréningek akár egyéni szinten testreszabhatók, ezzel csökken annak a kockázata, hogy egyéni eredmények lerontják egy csoport teljesítményét.

Megoldásaink izgalmas élménnyé teszik a pilótaképzést, biztosítják a megszerzett készségek hosszútávú rögzítését, és növelik a versenyképességet egy nagyon kompetitív piacon. Példaként említhetjük, hogy a CAE irányításával a NATO Flying Training Canada (NFTC) program a Kanadai Királyi Légierő számára rekordszámú pilótát adott az előző három évhez képest. További sikerekre számítunk ezen a téren, ezt és több hasonló programot továbbra is támogatva.

Aki kicsit is járatos a szimulátorok világában, annak ismerősen csenghet a CAE neve, viszont arról talán kevesebben tudnak, hogy Magyarországon is jelen van. Mit tudhatunk a hazai működésről? Hány alkalmazottal dolgoznak itthon?

A 2009-es alapítás óta a CAE magyarországi irodája folyamatosan növekszik. Magasan képzett mérnökeink polgári repülési, egészségügyi és védelmi megoldásokat fejlesztenek. Ma több mint 150 dolgozónk van két helyszínen, Budapesten és Veszprémben.

Innovációs központunk a Gellért-hegyen van, itt azoknak a CAE-szimulátoroknak a fejlesztésén és modernizálásán dolgozunk, amelyek már Európa-szerte installálva vannak. Olyan korszerű technológiákat alkalmazunk, mint az AR/MR/VR, mesterséges intelligencia és felhőalapú megoldások.

A polgári repülési üzletágunk üzemelteti a Wizz Air pilótaakadémiáján alkalmazott szimulátorokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett. Itt a CAE és egyéb gyártók szimulátorai is működnek.

A veszprémi központunk, a CAE egészségügyi üzletágának képviselőjeként az egészségügyi oktatás számára fejleszt hatékony digitális megoldásokat.

A CAE nagyra értékeli a magyar kollégák kreativitását és innovatív hozzáállását, így könnyű döntés volt idejönni, figyelembe véve a magasan képzett munkaerőt, a szoros együttműködést az egyetemekkel, valamint a rendkívül kedvező vállalkozási környezetet és kormányzati támogatást a régióban.

Magyarországon milyen CAE-szimulátorokkal találkozhatunk? A polgári, illetve katonai repülésben is jelen vannak?

A CAE JTC TRS (Joint Terminal Control Training Rehearsal System) nevű szimulátora 2017 óta van használatban Magyarországon. Ez a rendszer része volt az L3Harris cég akvizíciójának, melyet tavaly zártunk le. 2018-ban 3 darab ún. full flight (a repülésügyi hatóságok által legmagasabb szintűnek minősített) szimulátort szállítottunk a Wizz Air számára az A320 platformhoz, egy tízéves üzemeltetetés szerződés keretében.

2022-ben a CAE egy kétéves keretszerződést kötött a Magyar Légierő H145M pilótáinak szimulációs képzésére.

Emellett a Magyar Légierő vadászpilótái a kanadai NATO Flying Training (NFTC) programban vehettek részt továbbképzésen, ezt a CAE üzemelteti 2002 óta.

Egy vadászgép-szimulátor fejlesztése, kialakítása összetett folyamat. Mi kell ahhoz, hogy egy ilyen eszköz tökéletesen illeszkedjen a kiképzésükbe, alkalmas legyen a különböző repülési feladatok gyakoroltatására? Hány ember dolgozik egy ilyen eszköz kifejlesztésén, mennyi időt vesz igénybe?

A hatékony információátadáshoz szükség van egy egyensúlyra a gyakorlati, a virtuális és a konstruktív tréningek között. Ez minden harci és civil repülési platformra érvényes. Cégünknek 75 év tapasztalata van abban, hogy a bevált oktatási módszereket ötvözzük az új technológiákkal. Támogatjuk az olyan képző intézményeket, amelyek nyitottak a következő generációs technológiákra és a képzésük korszerűsítésére. Az elosztott, agilis, hallgatóközpontú képzési megközelítés ezt lehetővé teszi. Ennek során akár alacsonyabb költségű, egyedi fejlesztésű eszközök is integrálhatók a rendszerbe.

A Leonardo-val közös vállalkozás keretében a CAE fejlett vadászrepülő-képzési megoldást biztosít az Olasz Légierő és szövetségesei számára. Bár a képzés már folyamatban van, a Nemzetközi Repülőiskola (International Flight Training School) hivatalosan 2023-ban nyílik Szardínián.

Az IFTS egy átfogó, IV. fázisú lead-in (LIFT) vadászpilóta-képzést ad az Olasz Légierő elvárásai alapján. A program tartalmaz tantermi és szimulátoros képzést, valamint gyakorlati, repült órákat. Ehhez a Leonardo M-346 sugárhajtású kiképzőgépet, valamint földi kiképzőrendszereket használunk, melyeket a CAE és a Leonardo közösen fejlesztett.

A katonai repülés iránt érdeklődő Olvasóink bizonyára már találkozhattak a CAE nevével lapunkon is. Vadászpilótáink képzése az elmúlt több mint 20 évben Kanadában zajlott: az NFTC program fő partnere is a CAE. Mesélne arról, hogy a képzésben milyen szerepe van a vállalatnak? Milyen szimulátorokat biztosítanak a kadétoknak?

2015 óta a kanadai NATO Flying Training (NFTC) program elsőszámú partnere a CAE. A Kanadai Királyi Légierő és szövetségesei innen kapják a következő generációs vadászpilótáikat. Az NFTC programot a kanadai kormánnyal együttműködve terveztük és tartjuk fenn. Az átfogó programnak része az alap-, haladó-, valamint a lead-in (LIFT) vadászpilóta-képzés. A CAE üzemelteti az NFTC alapvető szolgáltatásait, szállítja a földi tantermi és szimulácós képzést, és támogatja az élő, gyakorlati képzést ebben a fejlett, kulcsrakész rendszerben.

Ezenkívül a CAE-nak hosszútávú szerződése van képzési rendszerek szállítására olyan platformokhoz, mint a CC-130J és CC-130H Hercules, CP-140 Aurora, CH-147F Chinook, CH-146 Griffon, CT-156 Harvard II, és a CT-155 Hawk.

Hány országban segítik még a pilótaképzést szimulátoraikkal?

A CAE piacvezető az integrált képzési megoldások terén. Az általunk szállított rendszerek több mint 200 különböző repülőgéptípust támogatnak. Évente több mint egymillió óra szimulációs tréninget biztosítunk a hallgatók és pilóták számára.

A CAE gyakorlati és szimulációs katonai pilótaképzéseket is szállít európai és észak-amerikai partnereinek. A katonai helikopterek üzemeltetői számára élethű, hálózatba kötött szimulátorokat szállítunk Németországba, Olaszországba, Hollandiába és az Egyesült Királyságba. Ezenfelül mi vezetjük a Typhoon (Eurofighter) szimulációs programot is.

A gyakorlati repülést is magába foglaló, teljeskörű képzési szolgáltatást nyújtunk az alábbi programokban:

- Kanadai Királyi Légierő (NFTC),

- USAF ab initio training (Pueblo, Colorado)

- US Army, merevszárnyú tréning (Dothan Training Centre, Alabama)

- Olasz Légierő, vadászpilóta-képzés a Leonardo-val közös vállalkozásban

- Német Légierő, CAE Bremen Training Center (Bréma)

A repülésen kívül van még olyan terület, ahol a CAE megoldásait, eszközeit alkalmazzák? Melyek ezek a területek, illetve van olyan terület, ami felé nyitni szeretne a vállalat?

A CAE védelmi üzletága a hadviselés mind az öt területén nyújt képzést és fejleszti a küldetésvégrehajtási képességet. Bár a fő tevékenységünk a repülési képzés, vannak tengeri, szárazföldi, űr- és kiber-hadviselési programjaink is. A tapasztalatunk és képességeink mindegyik területen jól hasznosíthatók, ezt több évtizednyi adat és teszteredmény segíti elő. A szolgáltatásunk messze túlmutat a szimulátorokon. Széleskörű képzéseket szállítunk, melyek magukba foglalják az AR/VR megoldásokat, egységes szintetikus környezeteket, összfegyvernemi műveleteket és sok egyebet.

Magyarországon a JTC TRS (Joint Terminal Control Training Rehearsal System) nevű rendszerünk 2017 óta üzemel. A JTC TRS kritikus küldetéseket szimulál, és előretolt repülésirányítókat, JTAC-operátorokat képez élethű forgatókönyvekkel. Olyan, teljesen immerzív rendszeren dolgozunk, amely lehetővé teszi mind az előzetes kvalifikációt, mind a szintentartó tréningeket a JTAC-személyzet számára, illetve összetett küldetésekre készíti fel őket egy szimulált környezetben.

Milyen rövid-, illetve hosszútávú célkitűzéseik vannak a jövőre vonatkozóan, hazai viszonylatban?

Büszkék vagyunk magyarországi tevékenységünkre, mely előmozdítja az innovációt és a modernizációt. Továbbra is dolgozunk azon, hogy erősítsük az együttműködést a Magyar Honvédséggel és a repülési ipar szereplőivel. Együttműködésünket olyan programokra is tervezzük kiterjeszteni, mint a katonai repülési képzés, küldetéstámogatás és digitalizáció.

A CAE esetében egy csúcstechnológiai vállalatról beszélünk, mire a legbüszkébbek itthon?

A magyar CAE egy kutatási-fejlesztési központ. Magasan képzett kollégáink innovatív ötletekből kézzelfogható megoldásokat hoznak létre, melyeket globálisan hasznosítunk. Bátorítjuk a csapatainkat, hogy kísérletezzenek az új technológiákkal.

A CAE felhasználja a Magyarországon összegyűjtött tudást és tapasztalatot, mely hozzájárul az anyavállalat képességeihez és erősíti a nemzetközileg ismert brandet. A Zrínyi Haderőfejlesztési programra építve, és együttműködve a magyar ipari és oktatási szereplőkkel, egyedi képzéseket és műveleti támogatást szeretnénk nyújtani Magyarországon, melyek nemzetközi szinten is vonzó képzési helyszínné teszik az országunkat.

Várják-e szakemberek jelentkezését? Vannak nyitott pozícióik?

Minden irodánkban nyitottak vagyunk a jól képzett munkaerőre. Szoftverfejlesztőtől technikusig mindenkit várunk, akit érdekel az innováció és a technológia.

Aki szeretne megismerkedni a cég tevékenységével, hol találkozhat Önökkel? Lesz olyan rendezvényük, nyílt napjuk, ahol lehetőség lesz esetleg a CAE szimulátorok kipróbálására, megtekintésére?

A CAE globális szereplő, így számos ipari és kereskedelmi rendezvényen, szakkiállításon jelen vagyunk. Ha valaki ellátogat ezekre, kapcsolatba lehet lépni velünk, és meg lehet nézni a szimulátorainkat. Addig is, amíg találkozunk, a cae.com oldalon többet megtudhatnak arról, hogyan dolgozunk egy biztonságosabb világért. Az aktuális nyitott pozícióink is itt találhatók.

Fotók forrása: CAE

A jubileumi ünnepségről a honvedelem.hu is beszámolt, melyet a linkre kattintva olvashatnak!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”