2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A teljes működés fázisában a Cargo City

A teljes működés fázisában a Cargo City
Budapest Airport  |  2020. 03. 31., 14:06
A teljes működés fázisában a Cargo City

A Budapest Airport legfrissebb, 2020. március 31-én, kedden kiadott tájékoztatója, melyben új információk, adatok olvashatóak, többek között a repülőtéri parkolók működéséről, a Cargo City-ről és a BUD cargo forgalmáról a kialakult járványügyi helyzetben.

A repülőtéri parkolók működésével kapcsolatos információk

A Budapest Airport a Business és a Holiday Lite Parkolók után a Holiday Parkoló működését is átmenetileg felfüggeszti. Április 1-től az utasok a repülőtéri parkolók közül csak a Terminál Parkoló szolgáltatásait tudják igénybe venni.

Parkoló ügyfélszolgálat (0-24): +36-1-296-5553

E-mail: puo@bud.hu

Szünetel a 100E busz közlekedése

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasszám-csökkenésének nyomán a repülőtéri buszjáratok kihasználtsága is csökkent. A 100E busz jelenleg csökkentett járatszámmal, fél óránkénti indulással közlekedik a repülőtér és a belváros közötti viszonylatban, április 1-től pedig nem közlekedik. További információért kérjük, kövessék a Budapesti Közlekedési Központ honlapját.

A teljes működés fázisában a Cargo City

Március végére majdnem minden speditőr partnercég beköltözött a BUD Cargo Citybe;  ezzel a teljes működés fázisába lépett Kelet-Közép-Európa cargo kapuja. A tavaly átadott légiáru-kezelő komplexum minden eddiginél fontosabb szerepet kapott a magyarországi légiáruszállítás terén, hiszen a „normál” légi szállítmányok mellett a koronavírus-járvány kezeléséhez szükséges orvosi eszközök is ide érkeznek. A Cargo City forwarder és árukezelő épületei kedvező feltételeket biztosítanak a hatékony árukezeléshez, lehetővé téve, hogy a szállítmányok a lehető legrövidebb idő alatt eljussanak oda, ahol szükség van rájuk.

Tavaly novemberben avatta fel a Budapest Airport a BUD Cargo City névre keresztelt légiáru kezelő központot a ferihegyi repülőtéren. A világszínvonalú létesítmény egy 21 200 négyzetméteres raktárcsarnokból és irodai részből, valamint egy 11 650 négyzetméteres speditőr épületből áll, amelyhez egy óriási, 32 000 négyzetméter alapterületű forgalmi előtér kapcsolódik. A BUD Cargo City megnyitásával évi 150 000 tonnáról akár évi 250 000 tonnára is emelkedhet a budapesti repülőtér légi teheráru-kezelő kapacitása.

A Budapest Airport cargo forgalma a koronavírus-járvány idején

A Magyarország kormánya által hozott intézkedések a légiközlekedést, ezáltal a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működését is érintik. A Budapest Airport a koronavírus-járvány idején is folyamatosan dolgozik a légi teheráru-szállítás zavartalan működéséért, hiszen az a nemzetgazdaság támogatása mellett az egészségügyi ellátás biztosításában is kiemelt jelentőséggel bír; kulcsszerepet játszik az ellátási láncok működtetésében, illetve az ezen tevékenységekhez kötődő munkahelyek fenntartásában.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér továbbra is fogad és indít légi teheráru-szállító járatokat, lehetőséget biztosítva a további egészségügyi szállítmányok érkezésére is. A Budapest Airport minden eszközzel támogatja a kormány munkáját, hogy a szállítás gördülékenysége továbbra is fennmaradjon.

Mi történik a légiáru-szállító járatok személyzetével?

A személyzet a fedélzetről való leszállás előtt testhőmérséklet-ellenőrzésen esik át; a fedélzetet akkor hagyhatja el, ha az egészségügyi ellenőrzést végző személyzet nem állapít meg koronavírusra utaló tünetet. Ha COVID-19 fertőzés gyanúja merül fel (állampolgárságtól függetlenül), a vizsgálatot végző szervezet protokollja lép életbe, az illetőt a Szent László Kórházba szállítják.

A személyzetnek a fedélzetről való leszállás előtt büntetőjogi felelősségének tudatában írásban nyilatkoznia kell arról, hogy elhagyta-e a repülőgép fedélzetét külföldön. Amennyiben a személyzet nem akar pihenőhelyre elvonulni, csak körüljárni a repülőgépet annak ellenőrzése céljából, a repülőgép közvetlen környezetében mozoghat, de a repülőgép-állóhelyet nem hagyhatja el. Az ellenőrzés végeztével vissza kell szállnia a fedélzetre.

Amennyiben koronavírus gyanúja nem merül fel:

Amennyiben a személyzet tagja magyar állampolgár, vagy EGT ország állampolgára és rendelkezik állandó tartózkodási kártyával, beléphet Magyarország területére. Amennyiben járt külföldön vagy elhagyta külföldön a repülőgép fedélzetét, és magyar állampolgár, nem szükséges hatósági házi karanténba vonulnia, azonban a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglalt kötelezettség alapján lakó- vagy tartózkodási helyének elhagyása csak alapos indokkal lehetséges, amely lehet például munkavégzés, hivatásbeli kötelezettség stb.

Azon magyarországi tartózkodási kártyával rendelkező EGT-állampolgárok, akiknél nem állapítanak meg gyanús tünetet, viszont jártak külföldön, beléphetnek Magyarország területére, azonban kijelölt lakcímükön 14 napos hatósági házi karanténba kell vonulniuk.

Amennyiben a személyzet tagja külföldi vagy nem EGT állampolgár, illetve nem rendelkezik tartózkodási engedéllyel, csak akkor léphet be Magyarországra, ha pihenőidejét a kijelölt szállodában tölti, rendőri felügyelet mellett. Közösségbe nem mehet, a szálló közösségi tereit (bár, étterem, wellness, sport, stb.) nem használhatja, vendéget nem fogadhat, a várakozási időt kizárólag a szobájában töltheti. A várakozási idő leteltét követően visszaszállítják a repülőtérre, az induló járathoz. A vendég távozása után a szobát fertőtlenítik.

A Budapest Airport értékeli a közös munkát

A légi teheráru-szállítás tehát kiemelt szerepet kap a koronavírus elleni küzdelemben. Ebben a folyamatban elengedhetetlen a légi szállításban közreműködő kollégák áldozatos munkája is. A Budapest Airport köszönetet mond minden kollégájának, illetve a légitáraságoknak, az integrátor és a földi kiszolgáló vállalatoknál, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál és a légiközlekedési hatóságnál dolgozóknak a kitartó és példaértékű munkáért.

A Budapest Airport minden nap (de legfeljebb kétnaponta) délelőtt Repülőtéri napi értesítőt ad ki, hogy a friss információkról, adatokról tájékoztassuk a közvéleményt. Kérjük, kövesse Facebook-oldalukat és weboldalukat, ahová a Repülőtéri napi értesítő feltöltésre kerül.

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-14 11:04:00
A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk.
2023-11-13 14:56:44
Idén Magyarország töltötte be a NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM) kezdeményezés elnöki pozícióját. A szervezet nagyszabású őszi ülésén – hazánk mellett – tizenöt NATO tagország képviselői vettek részt Budapesten, október 23–27. között.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
2023-11-07 13:15:18
Újabb két H225M típusú, közepes, többcélú szállító helikopter érkezett a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárhoz az Airbus Helicopters dél-franciaországi Marignane városban található gyártóközpontjából, november 6-án.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.
2023. 11. 16., 12:26
A közelmúltban zajlott az idei év - légierős szempontból - legfontosabb, a haderőnem minden alakulatát és technikai eszközét megmozgató kiképzési esemény, a Kék Villám IV. gyakorlat, amelynek feladatai és célkitűzései szorosan illeszkednek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti, országos gyakorlat tematikájába.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!