2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

NATO elismerés a magyar főtisztnek

NATO elismerés a magyar főtisztnek
honvedelem.hu  |  2024. 06. 05., 13:05
NATO elismerés a magyar főtisztnek

Átalakulás kiképzés által, avagy transformation through training – ez a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ (NATO JFTC) mottója, amely többek között a védelmi szervezeten belüli közös és nemzeti kiképzéssel, a koncepciófejlesztéssel, illetve az interoperabilitás elősegítésével foglalkozik. A katonai szervezet megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Endrődi Gábor alezredes, a központ kiképzéstervező főtisztje a NATO Transzformációs Parancsnokság törzsfőnökétől elismerésben részesült a 2022 szeptember és 2023 augusztus között végzett szolgálatáért.

Ezen időszakban Endrődi alezredes kimagasló vezetői képességéről tett tanúbizonyságot, hiszen amellett, hogy helyettesítette a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ Gyakorlattervező Szekciójának vezetőjét, hozzájárult a LOYAL LEDA 22 és LOYAL LEDA 24 gyakorlatok eredményes végrehajtásához is, támogatva a parancsnokság képzési céljainak megvalósulását. Emellett előlendítette a NATO központ és a Georgia Összhaderőnemi Kiképző és Értékelő Központ közötti együttműködést is. Munkájával Endrődi Gábor alezredes tiszteletet vívott ki saját alakulata, illetve az elöljáró NATO szervezet vezetősége körében egyaránt, elismerést keltve saját maga és a Magyar Honvédség számára is.

„Mondhatjuk úgy, beugróként dolgoztam, mert Kanadából nem érkezett meg a »váltás« a gyakorlattervező szekció vezetői beosztására. Bár először komoly kihívásnak tűnt, nem számítottam arra, hogy vezetésemmel a csapat által egy év alatt elért eredményeinket elöljáróim külön elismeréssel jutalmazzák. Meglepetés és nagy megtiszteltetés a norfolki stratégiai parancsnokság elismerése, amit ráadásul az általánosan kialakult rendtől eltérően a központ évfordulós ünnepségén, korábbi parancsnokok, illetve számos katonai méltóság jelenlétében vehettem át. Egy 17 fős csoportot vezettem, szerveztem a mindennapi tevékenységet, feladatokat osztottam el, azokat visszakövettem és részt vettem a gyakorlatok végrehajtásában. Talán az is közrejátszott az elismerésben, hogy – magától értetődően – a frissen érkezett »főnökömnek« segítségére voltam abban is, hogy könnyen beilleszkedjen a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ szervezetébe, tevékenységébe” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Endrődi Gábor alezredes az elismerés átvételét követően.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-20 07:00:00
Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Tervezgettük mivel is teljenek az elkövetkező napok. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. A telefon most nem a jó barát szerepét játszotta. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették. A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 25., 09:26
A magyar polgári repülés történetének egyik kevéssé ismert fejezetét a kalibráló repülőgépekkel írták.
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.

  Legfrissebbek most

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.