2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Különleges műveletekkel a közös célok felé

Különleges műveletekkel a közös célok felé
honvedelem.hu  |  2024. 06. 07., 14:52
Különleges műveletekkel a közös célok felé

Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.

A részvétel lehetőséget biztosított a magyar különleges műveleti katonák számára, hogy nemzetközi környezetben fejlesszék képességeiket és tapasztalatokat szerezzenek.

A NATO egyik legjelentősebb éves gyakorlata, a Steadfast Defender 24 keretein belül megtartott Swift Response 2024 célja – a résztvevő országok katonai erői közötti együttműködés erősítése és fejlesztése érdekében – a szövetséges erők gyors reagálási képességének tesztelése és fejlesztése volt.

A katonák valós helyzeteket modellező forgatókönyvek alapján dolgoztak, ezzel is biztosítva a legjobb felkészülést arra, hogy különböző válsághelyzetekben gyorsan és hatékonyan tudjanak beavatkozni.

A Magyar Honvédség több alakulata, köztük az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái is aktívan hozzájárultak a gyakorlat sikeréhez, mely mögött többéves előkészítő munka ál. A különleges műveleti katonák olyan komplex feladatokban vettek részt, amelyek főbb mozzanatai Európa több országát érintve valósultak meg.

A rohamlövész és különleges műveleti katonák ismét bizonyították kiváló képességeiket, erősítve ezzel hazánk elkötelezettségét a nemzetközi együttműködés iránti, bemutatva a Magyar Honvédség hozzájárulását a szövetség közös védelmi erőfeszítéseihez.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.