2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

´´Hamarosan´´ megérkeznek Szerbiába az orosz MiG-29-esek

´´Hamarosan´´ megérkeznek Szerbiába az orosz MiG-29-esek
JETfly  |  2017. 06. 28., 11:55
´´Hamarosan´´ megérkeznek Szerbiába az orosz MiG-29-esek

Zoran Djordjevic szerb védelmi miniszter szerint az Oroszországtól beszerzett MiG-29-esek hamarosan szolgálatba állhatnak a Szerb Légierőben.

  • Bővül a szerb MiG-29-es flotta
  • Szerbia szeretné megőrizni semlegességét
  • Szerbia az oroszokkal és az amerikaiakkal is gyakorlatozik

Az RTS (Radio televizija Srbije) kérdésére válaszolva, mely szerint június 28-án megérkeznek-e a MiG-ek,  Zoran Djordjevic kitérő választ adott: „…hamarosan sor kerül rá.”

A miniszter arról is beszélt, hogy a költségvetés állapota 10%-os béremelést tesz lehetővé a Szerb Hadseregben és ez csak a kezdet – további emelések is várhatóak.

Elmondta, hogy Szerbia semleges országként nem csak az oroszokkal, de az amerikaiakkal is tart közös hadgyakorlatot.

„Tőlünk függ, hogy ki tudjuk-e használni a semlegességünk nyújtotta előnyöket” – mondta és hozzátette, hogy a szerb katonák részt vettek a Fehéroroszországban rendezett Szerb Testvériség 2017 gyakorlaton, illetve a nyolc országgal közösen rendezett, 450 fős Platinum Wolf gyakorlaton is.

A Nisben nemrégiben megnyitott Orosz-Szerb Humanitárius Központot érintő amerikai kritikákra reagálva megjegyezte, hogy Szerbia független, semleges országként a szerb nép érdekeit tartja szem előtt. (A szervezetnél dolgozók diplomáciai státuszt kaptak, annak minden előnyével – az amerikaiak szerint ez jó fedőszerv az oroszoknak, közvetlenül a balkáni területeken.)

A miniszter azt is elmondta, hogy az év végéig 1984 (sic!) fővel növekszik a hadsereg létszáma. A nyugat-szerbiai Uziciben június 28-án üzembe álló, 150 főt foglalkoztató új gyáregységgel kapcsolatban megjegyezte, hogy több évtized után „…végre sikerül a hadiipart is fejleszteni, ami kedvező hatással lesz a többi iparágra is .” Djordjevic szerint a védelmi ipar export-mérlege milliárdokban lesz mérhető.

Forrás: www.b92.net

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.
2024. 05. 21., 10:18
A magyar cég saját megrendelőinek végez majd repülőgép-karbantartást a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Japán Birodalmi Haditengerészet repülőgép-hordozói a 2. világháború kezdetén legyőzhetetlenek voltak, a fedélzetükről felszálló harci gépek uralták a Csendes-óceán égboltját.