2023. 12. 07. csütörtök
Ambrus
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

ADHU 2023: PzH 2000 - új típus, új gondolkodás

ADHU 2023: PzH 2000 - új típus, új gondolkodás
honvedelem.hu  |  2023. 11. 16., 13:09
ADHU 2023: PzH 2000 - új típus, új gondolkodás

„Bemutattuk, hogy a Magyar Honvédség felkészült, képes angol nyelven műveletet vezetni és olyan új típusú, új gondolkodásmódot igénylő eszközt is rendszerbe tud állítani, mint amilyen a PzH 2000-es” – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke Bakonykútiban, november 15-én, szerdán.

A Honvéd Vezérkar főnökének meghívására NATO katonai delegáció látogatott hazánkba. A Janusz Adamczak altábornagy, a Nemzetközi Katonai Törzs igazgatója (Director general of the International Military Staff – DGIMS) vezette küldöttség meghallgatta az Adaptive Hussars 2023 gyakorlatra vonatkozó szakmai jelentéseket, majd felkeresték a Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságot (HQ MND-C), ahol tájékoztatást kaptak a szervezet aktuális helyzetéről és a gyakorlaton betöltött szerepéről, végül pedig megtekintették az éleslövészetet.

„A mai látogatás azért volt kiemelten fontos, hogy a vendégek meggyőződhessenek arról: a Magyar Honvédség felkészült, képes angolul műveletet vezetni, és olyan új típusú, új gondolkodásmódot igénylő eszközt is rendszerbe tud állítani, mint amilyen a PzH 2000-es, továbbá képesek vagyunk együttműködni a szövetséges erőkkel és hatékonyan alkalmazni a NATO-eljárásokat” – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, hozzátéve, hogy az önjáró lövegek sikeres tűzfeladatot hajtottak végre.

A nagyszabású, többnemzeti hadgyakorlat megítélése szempontjából fontos, hogy a NATO tisztségviselői kellőképpen tájékozottak legyenek a gyakorlat végrehajtásának fázisait és céljait illetően, és a végrehajtás során megszerzett tapasztalatokat a későbbiekben minél szélesebb körben megosszák a szövetségen belül.

A küldöttség tagjai között a NATO Stratégiai Parancsnokságainak (Szövetséges Transzformációs és Műveleti Parancsnokság – Allied Command Transformation/ACT, Allied Command Operations/ACO) a NATO Parancsnokságra delegált képviselői, a gyakorlat végrehajtásában szerepet vállaló nemzetek katonai képviselői, valamint a NATO Szövetséges Erők Európai Főparancsnokának (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) képviselője is jelen voltak.

Az éleslövészetet a Magyar Honvédség volt vezérkari főnökei is megtekintették.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-24 14:59:02
Bejárta a netet az Amerikai Haditengerészet 2023. november 20-án balesetet szenvedő P-8A Poseidon többfeladatú tengerészeti járőr repülőgépének fotója, mely a pályán túlfutva a sekély vízben tudott csak megállni. Mutatjuk a legfrissebb felvételeket!
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 06., 13:32
A nemzetközi légiközlekedés egykori pillérének évtizedeken átívelő történetét a 436-os számú járatot repülő, a barbadosi Bridgetownból Miamiba tartó Clipper Goodwill zárta le.
2023. 11. 30., 14:52
November 29-től a Satys PSP Hungary Zrt. gyulai gyárában végzik az Airbus Helicopters Hungary Kft. szomszédos üzemében gyártott helikopter alkatrészek felületkezelését, így a jövőben már száz százalékban Magyarországon gyártott alkatrészeket építenek be a forgószárnyasokba – jelentette be Kiss Attila, a Satys PSP Hungary Zrt. vezérigazgatója Gyulán.
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).

  Legfrissebbek most

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.