2023. 12. 07. csütörtök
Ambrus
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség

737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség
honvedelem.hu  |  2023. 11. 20., 14:42
737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség

Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.

Embert a vasra!

A Panzerhaubitze 2000-esek rendszerbe állító éleslövészeti foglalkozásán tartott sajtótájékoztatón a honvédelmi tárcavezető történelmi mérföldkőnek nevezte azt, hogy az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat során a PzH 2000-es önjáró lövegek sikeresen teljesítették rendszerbe állító éleslövészetüket, ezzel újjáteremtve a tüzérképességet. „A harcterek meghatározó ereje a tüzérség, így feltétlenül szükséges volt megújítani ezt a képességet a magyar haderőbe” – húzta alá. Mint fogalmazott, ahhoz, hogy ezeket az önjáró lövegeket megfelelő módon használhassa a Magyar Honvédség, és szükség esetén harcot tudjon vezetni velük, katonákra van szükség. Ennek jegyében Szalay-Bobrovniczky Kristóf meghirdette az Embert a vasra! toborzási kampány újabb fázisát. A program első szakasza a hódmezővásárhelyi páncélozott gyalogdandár gránátos zászlóaljára vonatkozóan kezdődött meg idén nyáron. A pilot jelleggel bevezetett toborzási akció sikeresnek bizonyult, az itteni tapasztalatok levonásával pedig most a tárca és a honvédség a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár tüzérosztályába keres magyar fiatalokat.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: az önjáró lövegek jelentette új technológiával a magyar katonák lehetőséget kapnak a tüzérszakma megújítására. Ennek kapcsán hozzátette, e szép feladat megfelelő illetménnyel párosul: bruttó 737 ezer forint belépő illetménnyel számolhat minden, a feladatra alkalmasnak bizonyuló katona, aki a február 12-ei bevonulásra jelentkezik.

Az elmúlt 30 év legnagyobb többnemzeti gyakorlata

Az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat kapcsán – amelynek részeként hajtották végre a PzH 2000-esek éleslövészetét is – a honvédelmi miniszter kijelentette, hogy megmozdult a teljes Magyar Honvédség. „A veszélyek korában sajnos nem kizárható, hogy a katonáknak egy nem elképzelt helyzetben is vizsgázniuk kell. A gyakorlat arra való, hogy megismerjük, meglássuk, egy ilyen helyzetben hogyan reagál a magyar haderő” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A miniszter hozzátette: egyúttal a magyar védelmi igazgatás és a civil támogatórendszerek állapotát is tesztelik. „Amit idáig láttunk, kifejezetten meggyőző abban a tekintetben, hogy a Magyar Honvédség minden elemében megmozdult és elindultunk egy harcképességében, harcértékében növekvő haderő felé” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Tájékoztatója végén az Embert a vasra! kampány kapcsán úgy fogalmazott:„nagyon várjuk a magyar fiatalokat, köszönjük az eddigi érdeklődésüket. Nagy örömünkre szolgált, hogy üzenetünk sok fiatalt mozdított meg, és remélem, hogy közösen fogjuk tudni tovább építeni a fejlődő, megújuló Magyar Honvédséget. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát!”

Mozgékony, gyors, korszerű eszköz

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes elmondta: a szakmájuk csúcsán álló magyar katonák világszerte híresek felkészültségükről, fegyelmezettségükről. „Kitartásuk, a hozzá kapott támogatással együtt elhozta ezt a mai napot, amikor a világ egyik legkorszerűbb tüzérségi eszközét rendszerbe állítjuk.” A PzH 2000-esek képességeit sorolva a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta: az önjáró löveg automata tűzvezető-rendszerrel, automatizált célfelderítő-rendszerrel, a gyors tűzkiváltás képességével, magas manőverező képességgel bír, vagyis mindazzal, amiről egy modernkori tüzér álmodozhat. „Mi megkaptuk, a mi felelősségünk, a vezetőké, a katonáké, hogy az újakat mesterien kiképezzük. Várjuk a fiatalokat erre az új, korszerű haditechnikára!” – húzta alá.

Böröndi Gábor vezérezredes elismerően szólt az Adaptive Hussars 2023 gyakorlaton résztvevő katonák teljesítményéről. Mint fogalmazott, a Magyar Honvédség újjászületett és készen áll arra, hogy megvédje a hazát.

A tájékoztatókat követően a haditechnikai eszközöké és kezelőszemélyzetüké lett a főszerep, akik bemutatták a Magyar Honvédség újonnan rendszeresített eszközeinek képességeit. Mindez kiválóan szemléltette a PzH 2000-esekben rejlő lehetőségeket, ahogy azt is, hogy mi mindenre képes egy jól felkészített, összekovácsolt, elhivatott csapat, akik közé most bárki becsatlakozhat, aki tenni akar hazánk védelméért.

A jelentkezés feltételeiről és a Magyar Honvédség nyújtotta lehetőségekről az iranyasereg.hu/pzh weboldalon lehet tájékozódni.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Bemutatjuk a Panzerhaubitze 2000-es típusú önjáró löveget 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-24 14:59:02
Bejárta a netet az Amerikai Haditengerészet 2023. november 20-án balesetet szenvedő P-8A Poseidon többfeladatú tengerészeti járőr repülőgépének fotója, mely a pályán túlfutva a sekély vízben tudott csak megállni. Mutatjuk a legfrissebb felvételeket!
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 06., 13:32
A nemzetközi légiközlekedés egykori pillérének évtizedeken átívelő történetét a 436-os számú járatot repülő, a barbadosi Bridgetownból Miamiba tartó Clipper Goodwill zárta le.
2023. 11. 30., 14:52
November 29-től a Satys PSP Hungary Zrt. gyulai gyárában végzik az Airbus Helicopters Hungary Kft. szomszédos üzemében gyártott helikopter alkatrészek felületkezelését, így a jövőben már száz százalékban Magyarországon gyártott alkatrészeket építenek be a forgószárnyasokba – jelentette be Kiss Attila, a Satys PSP Hungary Zrt. vezérigazgatója Gyulán.
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).

  Legfrissebbek most

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.