2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség

737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség
honvedelem.hu  |  2023. 11. 20., 14:42
737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség

Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.

Embert a vasra!

A Panzerhaubitze 2000-esek rendszerbe állító éleslövészeti foglalkozásán tartott sajtótájékoztatón a honvédelmi tárcavezető történelmi mérföldkőnek nevezte azt, hogy az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat során a PzH 2000-es önjáró lövegek sikeresen teljesítették rendszerbe állító éleslövészetüket, ezzel újjáteremtve a tüzérképességet. „A harcterek meghatározó ereje a tüzérség, így feltétlenül szükséges volt megújítani ezt a képességet a magyar haderőbe” – húzta alá. Mint fogalmazott, ahhoz, hogy ezeket az önjáró lövegeket megfelelő módon használhassa a Magyar Honvédség, és szükség esetén harcot tudjon vezetni velük, katonákra van szükség. Ennek jegyében Szalay-Bobrovniczky Kristóf meghirdette az Embert a vasra! toborzási kampány újabb fázisát. A program első szakasza a hódmezővásárhelyi páncélozott gyalogdandár gránátos zászlóaljára vonatkozóan kezdődött meg idén nyáron. A pilot jelleggel bevezetett toborzási akció sikeresnek bizonyult, az itteni tapasztalatok levonásával pedig most a tárca és a honvédség a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár tüzérosztályába keres magyar fiatalokat.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: az önjáró lövegek jelentette új technológiával a magyar katonák lehetőséget kapnak a tüzérszakma megújítására. Ennek kapcsán hozzátette, e szép feladat megfelelő illetménnyel párosul: bruttó 737 ezer forint belépő illetménnyel számolhat minden, a feladatra alkalmasnak bizonyuló katona, aki a február 12-ei bevonulásra jelentkezik.

Az elmúlt 30 év legnagyobb többnemzeti gyakorlata

Az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat kapcsán – amelynek részeként hajtották végre a PzH 2000-esek éleslövészetét is – a honvédelmi miniszter kijelentette, hogy megmozdult a teljes Magyar Honvédség. „A veszélyek korában sajnos nem kizárható, hogy a katonáknak egy nem elképzelt helyzetben is vizsgázniuk kell. A gyakorlat arra való, hogy megismerjük, meglássuk, egy ilyen helyzetben hogyan reagál a magyar haderő” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A miniszter hozzátette: egyúttal a magyar védelmi igazgatás és a civil támogatórendszerek állapotát is tesztelik. „Amit idáig láttunk, kifejezetten meggyőző abban a tekintetben, hogy a Magyar Honvédség minden elemében megmozdult és elindultunk egy harcképességében, harcértékében növekvő haderő felé” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Tájékoztatója végén az Embert a vasra! kampány kapcsán úgy fogalmazott:„nagyon várjuk a magyar fiatalokat, köszönjük az eddigi érdeklődésüket. Nagy örömünkre szolgált, hogy üzenetünk sok fiatalt mozdított meg, és remélem, hogy közösen fogjuk tudni tovább építeni a fejlődő, megújuló Magyar Honvédséget. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát!”

Mozgékony, gyors, korszerű eszköz

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes elmondta: a szakmájuk csúcsán álló magyar katonák világszerte híresek felkészültségükről, fegyelmezettségükről. „Kitartásuk, a hozzá kapott támogatással együtt elhozta ezt a mai napot, amikor a világ egyik legkorszerűbb tüzérségi eszközét rendszerbe állítjuk.” A PzH 2000-esek képességeit sorolva a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta: az önjáró löveg automata tűzvezető-rendszerrel, automatizált célfelderítő-rendszerrel, a gyors tűzkiváltás képességével, magas manőverező képességgel bír, vagyis mindazzal, amiről egy modernkori tüzér álmodozhat. „Mi megkaptuk, a mi felelősségünk, a vezetőké, a katonáké, hogy az újakat mesterien kiképezzük. Várjuk a fiatalokat erre az új, korszerű haditechnikára!” – húzta alá.

Böröndi Gábor vezérezredes elismerően szólt az Adaptive Hussars 2023 gyakorlaton résztvevő katonák teljesítményéről. Mint fogalmazott, a Magyar Honvédség újjászületett és készen áll arra, hogy megvédje a hazát.

A tájékoztatókat követően a haditechnikai eszközöké és kezelőszemélyzetüké lett a főszerep, akik bemutatták a Magyar Honvédség újonnan rendszeresített eszközeinek képességeit. Mindez kiválóan szemléltette a PzH 2000-esekben rejlő lehetőségeket, ahogy azt is, hogy mi mindenre képes egy jól felkészített, összekovácsolt, elhivatott csapat, akik közé most bárki becsatlakozhat, aki tenni akar hazánk védelméért.

A jelentkezés feltételeiről és a Magyar Honvédség nyújtotta lehetőségekről az iranyasereg.hu/pzh weboldalon lehet tájékozódni.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Bemutatjuk a Panzerhaubitze 2000-es típusú önjáró löveget 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 09:26
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.