2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség

Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség
honvedelem.hu  |  2023. 02. 14., 09:25
Egyéves toborzókampányt indított a Magyar Honvédség

„És te készen állsz?” – ezzel a szlogennel várja a katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Magyar Honvédség. A nagyszabású, egész éves toborzókampány kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatót 2023. február 13-án tartották meg a Bálnában.

„Magyarországnak egy megfelelő, elrettentő erőt felmutatni képes, komoly, tiszteletreméltó hadseregre van szüksége” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség által indított egyéves toborzókampány nyitórendezvényén, a fővárosi Bálnában, február 13-án, hétfőn. A sajtótájékoztatóval egybekötött toborzónapon jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

„És te készen állsz?” – ezzel a szlogennel várja a katonai szolgálat iránt érdeklődőket a Magyar Honvédség. A nagyszabású, egész éves toborzókampány kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy a Magyar Honvédségnek jól kiképzett, feladatukat ismerő, megfelelően felszerelt, elszánt, magas morálú, magabiztos, fizikailag is fitt, nyelveket beszélő magyar fiatalokra van szüksége. Ennek jegyében a tárcavezető szövetséget ajánlott a magyar fiatalok számára. „Csatlakozzanak ahhoz a magyar haderőhöz, amelyet most építünk, amely a mai nap bemutatkozik itt, és amely ezen a kampányon keresztül, amit ma elkezdünk, szintén meg fogja tudni mutatni azt a Magyar Honvédséget, ami már ma is itt van közöttünk, és amilyenné a következő években tenni fogjuk” – mondta, megszólítva a fiatal generáció tagjait.

Tájékoztatójában a tárcavezető megjegyezte: jelenleg is zajlik a Magyar Honvédség fiatalítása, ami lehetővé teszi, hogy egyre több fiatal, jól kiképzett, elszánt magyar katonatiszt és altiszt kerüljön parancsnoki pozícióba. Hozzáfűzte, hogy őket kiegészítendő, várják a civil életből érkezők érdeklődését és elköteleződését is.„A bátorság nemzeti erényünk” – húzta alá Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatva arra, hogy hazánk ezeréves történelme során számtalanszor bebizonyosodott, hogy a magyar katona mindig helyt áll, akkor is, ha néha már csak a puszta bátorság volt a kezükben. „Nincs ez másképp most sem” – szögezte le, utalva napjaink biztonsági kihívásaira. Az itthon és külföldön is derekas helytállással szolgálók bizonyítják a magyar katonák örök bátorságát.

Magyarország honvédelmi minisztere szólt a jelenleg is tartó haderőfejlesztésről, amely kapcsán rávilágított arra, hogy a Magyar Honvédség ma már valóban high-tech és modern. Az elavult eszközök cseréjével a fejlesztés teljesítette egy hosszú út első harmadát azzal, hogy például a magyar katona kezében már Magyarországon gyártott csúcstechnológiás kézifegyverek vannak.

A Magyar Honvédség és a katonai életpálya iránt érdeklődők felé fordulva elmondta, hogy a magyar hagyományok nemzeti kincsestárunk legfontosabb értékei, csak úgy, mint a katonai erényeink és értékeink. „Ezeknek az őrzői a mai kor modern bajnokai lesznek azok a fiatalok, akik csatlakoznak hozzánk, közösségünkhöz.” Hozzátette, hogy cserébe kiszámíthatóságot, méltó, a munkaerőpiacon is megfelelő juttatáscsomagot és nem utolsó sorban a haza szolgálatának magasztos dicsőségét nyújtja a honvédség közössége. „Azt szeretném ajánlani a magyar fiataloknak, hogy lépjünk szövetségre, dolgozzunk együtt a jövőben és legyenek aktív részesei ennek a high-tech haderőnek!” – húzta alá.

Tájékoztatója zárásaként Szalay-Bobrovniczky Kristóf felhívta a jelenlévők figyelmét a megújult iranyasereg.hu honlapra, ahol a katonai pálya iránt érdeklődők minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaphatnak.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy szerint hazánk védelménél magasztosabb cél és hivatás nem is létezik. Mint fogalmazott: bár a Magyar Honvédség idén ünnepli fennállásának 175. évfordulóját, a magyarok több, mint ezer éve harcolnak azért, hogy a magyaroknak ne csak otthona, hanem hazája is legyen. A kérdésre, hogy miért is jó katona lenni a Magyar Honvédségben, a Honvéd Vezérkar főnöke azt felelte: „mert jól érzem magam benne!” Mint megjegyezte, az elégedett katona a legjobb toborzó.

A haderőfejlesztés kapcsán kijelentette: folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy mik azok az új technikai vívmányok, amik beilleszthetők a Magyar Honvédség karakterébe. Hozzátette: mindemellett gyorsították a kiképzési eljárásokat és meg kell újítani a gondolkodást is, „hiszen a XXI. századi technológia megköveteli, hogy másképpen alkalmazkodjunk, másképpen használjuk a fegyvereinket. Fel kell készíteni a jövő generációját, erre, az új technológiára.” Ez azért is fontos, mert több kiképzett, bevethető, harcoló katonára van szükség. Ennek érdekében drasztikusan csökkentették a bürokráciát és az adminisztrációt is. A Honvéd Vezérkar főnöke szólt arról is, hogy a biztonsági kihívásokra való felkészült válasz érdekében csökkentették a Magyar Honvédség készenléti szolgálatának reagáló idejét is, amelynek büszkeségre okot adó példáit a magyar társadalom is megismerhette például az afganisztáni kimenekítés, vagy legutóbb a törökországi földrengést követő magyar segítségnyújtás esetében is.

A rendezvényen hivatalosan is bemutatkozott Pálinkás Szilveszter főhadnagy, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonája és Faragó Fanny, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársa, egyúttal a Magyar Honvédség frissen felszerelt önkéntes területvédelmi tartalékosa. A kampány „arcaiként” személyes beszámolóik, történeteik elmesélésével igyekeznek majd bepillantást engedni a katonaélet hétköznapjaiba.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy végül egy új kihívásra hívta fel a figyelmet, ami a Magyar Honvédség Facebook-oldalán indult pár napja. A 175 éves Magyar Honvédség megünneplésére egy 175 kilométeres négyfős csoportokban teljesíthető közösségi futást indított el, amelynek első csoportját Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, Pálinkás Szilveszter főhadnagy, illetve az Exatlonból is ismert Rozs Gergely közkatona alkotják majd.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.