2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak
Art of WAR  |  2024. 06. 14., 14:38

A Roszatom részvételével tartott tanácskozáson a sarkvidéki teherflotta megújításáról, a műholdas adatszolgáltatásról és a Kínával folytatott logisztikai együttműködésről tárgyaltak.

A Roszatom állami vállalat képviselői is részt vettek a XXVII. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében az Északi-tengeri hajózási útvonal használatában érdekelt felek részvételével megtartotttanácskozáson. A rendezvényen a hajóflotta-üzemeltetők és a szállítmányozó cégek képviselői találkoztak, köztük Szergej Frank, a szénhidrogének legnagyobb orosz tengeri szállítmányozó cége, a Szovkomflot igazgatótanácsának elnöke és Vlagyimir Panov, a Roszatom Északi-sarkvidék fejlesztéséért felelős különmegbízottja.

A találkozó résztvevői megállapították, hogy az északi-sarkvidéki teherflotta megújítását célzó állami programra van szükség, illetve fejleszteni kell a műholdas navigációs rendszert, valamint a tudományos kutatásokról is szó volt, amelyek a reálgazdaság vonatkozó szükségleteinek kielégítését szolgálják, ideértve az Északi-sarkvidék és benne a Jamal-Nyenyec autonóm körzet tambejszki klaszterének átfogó fejlesztését.

„A tanácskozáson megvitattuk a hajóépítő-iparral folytatott együttműködés megerősítését, mivel számos szegmensben szükség van a flotta megújítására és a teherhajók új nemzedékének építésére. Fontos, hogy összehangoljuk a szállítmányozók és a flottatulajdonosok terveit az ipar igényeivel. Tárgyaltunk továbbá arról is, hogy növeljük a északi-tengeri hajózási útvonalon a műholdas navigáció biztonságát. Egy sor fontos javaslat hangzott el az orosz űripar részéről erre vonatkozóan és kölcsönösen előnyös megoldások körvonalazódtak. Az ülés során szóba került a kínai partnerekkel folytatott együttműködés bővítése a legutóbbi csúcstalálkozók eredményei alapján” – összegezte a találkozó eredményét Szergej Frank.

„A geopolitikai helyzet miatt mindenki a biztonságosabb és fenntartható útvonalakat keresi.

A hagyományosan stabil kereskedelmi kapcsolatok mára az orosz import és export szempontjából megváltoztak és kelet felé irányulnak. Más országok, amelyek kénytelenek a logisztikában a hatékonyság helyett a biztonságra helyezni a hangsúlyt, érdekeltek az északi-tengeri útvonal fejlődésében és abban, hogy az a globális tengeri logisztika részévé váljon úgy, ahogy az egykor a Szuezi- és a Panama-csatorna esetében történt. Az orosz elnök májusi kínai látogatásának eredményeként államfői szintű döntés született az északi-tengeri útvonal fejlesztésével foglalkozó orosz-kínai vegyesbizottság létrehozásáról. Megállapodtunk, hogy az első vegyesbizottsági ülésre októberben kerül sor. A mostani tanácskozáson az összes orosz kulcsszereplővel előkészítettük az októberi ülésre a javaslatokat tevő munkacsoportok tanácskozásait – jelentette be a találkozó végén Vlagyimir Panov.

Sajtóközlemény

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 09:26
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.

  Legfrissebbek most

A 2014-es első, majd a 2022 óta tartó második, Ukrajna elleni orosz fegyveres támadás tökéletes pontossággal mutat rá arra: Nyugat-Európa és a NATO jelenleg erős korlátokkal küzd még az önvédelem területén.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.