2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HelloParks Maglód megaparkban nyit új üzemet az Aeroplex

A HelloParks Maglód megaparkban nyit új üzemet az Aeroplex
JETfly  |  2023. 10. 31., 12:33
A HelloParks Maglód megaparkban nyit új üzemet az Aeroplex

Hosszútávú bérleti megállapodást írt alá az ipari ingatlanfejlesztő HelloParks és a régió legnagyobb független légi ipari karbantartó vállalata, az Aeroplex Közép-Európai Kft. A reptéri szolgáltató közel 8000 négyzetméter raktár és irodaterületet vesz bérbe 2024 tavaszától a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében fekvő HelloParks Maglód ipari park MG3-as csarnokában.

Komplex kialakítású, speciális gépsorral ellátott karbantartó üzemmel bővíti reptéri operációját az Aeroplex Közép-Európai Kft. A vállalat a HelloParks Maglód második ütemében épült MG3-as csarnokban bérel közel 8000 négyzetméter területet. A légijármű-karbantartási piac egyik meghatározó európai szereplője a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze néhány kilométerre fekvő ipari parkban egyebek mellett repülőgépkerék és -fékagy, hajtóműalkatrész-, valamint kompozitszerkezet-javítási munkákat fog végezni. Az új bérlő 2024 tavaszán veheti birtokba az üzemet az idén év elején átadott, 45 ezer négyzetméteres raktárcsarnokban. A terület kialakításának finanszírozása a HelloParks kereskedelmi banki partnerével közösen valósul meg.

„Berendezésjavító üzletágunk nagyszabású bővítésénél fontos szempont volt a magas szintű műszaki támogatás, ami a precíz repülőgépipari folyamataink miatt elengedhetetlen. Hosszú keresés után esett a választásunk a repülőtérhez közeli lokációra, amely ideálisnak bizonyult. A HelloParks kezdetektől megbízható partner volt a terveink technológiai támogatásában, felmerülő igényeinket messzemenően rugalmasan kezelte és kínált mindig megfelelő megoldást.”  – mondta a Henter Gréte, az Aeroplex  létesítménygazdálkodási igazgatója.

„Hosszú és testre szabott egyeztetési folyamatot zártunk partnerünkkel. A kezdetektől az volt a célunk, hogy projektünk előnyös adottságainak és saját fejlesztői képességünk teljes kiaknázásával szolgáljuk ki üzleti partnerünket. Külön öröm számunkra, hogy a reptéri szektor egyik fajsúlyos légi ipari szereplője döntött hosszútávon a közelben fekvő megaparkunk mellett” – mondta Bodahelyi András, a HelloParks senior üzletfejlesztési menedzsere.

A HelloParks idén befejezett és jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai, ahogy az MG3 is, már mind a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges feltételek szerint épülnek, és megfelelnek az EU Taxonómia követelményeinek. Az MG3 raktárcsarnokban a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. Emellett az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak. A reptéri szolgáltató így modern és fenntartható körülmények között kezdheti majd meg az operációt.

A Futureal csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks eddig összesen 264 ezer négyzetméter ipari területet adott át három helyszínen, Fóton, Maglódon és Pátyon. Idén egy negyedik helyszínen is építkezésbe kezdett a vállalat, Alsónémediben egy 60 ezer négyzetméteres raktárcsarnok átadását tervezi 2024 első felében. Jelenleg szintén kivitelezés alatt áll egy 42 ezer négyzetméteres ipari létesítmény Pátyon, amelyet várhatóan ugyancsak a jövő év első felében vehetnek birtokba a bérlők.

Sajtóközlemény

Forrás: https://helloparks.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.