Navigáció

Hírek, Információk

Típusok

Repülés

Galéria

Légtér

JETfly

Hírlevél

 

JETfly magazin tulajdonosa

JETfly

Makettezés és Puma hagyományok - kiállítás Kecskeméten

2008-05-16 18:00:00

A kiskunsági megyeszékhelyen immár második alkalommal nyílt meg a Puma Kecskeméti Makettklub kiállítása. A Honvédelem Napja alkalmából, illetve a Magyar Légierő fennállásának 70-ik évfordulójának tiszteletére rendezett tárlaton a klub tagjainak repülő és harcjármű makettjei mellett felvarrók, repülős bélyegek és fotók tekinthetőek meg. A "pumás" hagyományokat büszkén ápoló klub kiállítása május 24-ig látogatható a HM Tiszti Klub épületében.A fotókkal, bélyegekkel és felvarrókkal kiegészített makettkiállításon a harcjárművektől a repülőgépeken át a motorokig és autókig rendkívül sokféle méretarányosan kicsinyített remekmű látható. A vitrinekben a Puma Kecskeméti Makettklub tagjainak (Butsi István, Pintér Árpád, Fülöp Sándor, Fülöp Endre, Fülöp Géza, Juhász Károly, Juhász Zoltán, Kovács László, Kis Zoltán, Lénárdt Lajos, Gyurákovics László, Göcs László, Zöldág István és Temesvári Péter) munkái láthatóak. A falakon Temesvári Péter fotóiból ezúttal egy, a Magyar Légierő gépeit ábrázoló válogatás tekinthető meg.

 

A 2008. május 16-án Fekete Róbert őrnagy úr, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kommunikációs részlegvezetője által megnyitott kiállításon külön vitrint rendeztünk be fotókkal és kitüntetésekkel a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Hegedűs "Gege" Ernő, a Puma vadászrepülő század egykori parancsnoka, a Puma Egyesület elnöke tiszteletére, aki klubunk nevének adományozója és támogatója volt.

 

 

Jobbról Fekete Róbert őrnagy, Csörsz Tünde igazgatónő és a klub tagjai láthatóak az ünnepélyes megnyitón

 

 

 A megnyitó alkalmából Gege özvegyének egy iparművésszel készíttetett Puma relikviát adományoztunk. A klub ugyanakkor egy Gegét ábrázoló montázst vehetett át, melyet a kiállítás alatt az érdeklődők is megtekinthetnek.

 

 

Már az első napon is sokan kíváncsiak voltak a vitrinekben elhelyezett makettekre

 

 

A kiállítás tematikájában fontos szerepet kaptak a Magyar Légierő gépeit ábrázoló makettek, fotók és felvarrók

 

 

Az érdeklődők számára a klub tagjai mutatták be részletesen is munkáikat

 

 

A repülőgépek és a harcjárművek dominálnak

 

Helyszín: Tiszti Klub Kecskemét, Lechner Ö. u. 3 (a Városháza mögött)
A kiállítás látogatható: 2008. május 16. és 24. között az intézmény nyitvatartásának megfelelően

 

A Puma Kecskeméti Makettklub köszönetet mond a HM Kulturális és Szolgáltató Kht. Kecskeméti Klubjának dolgozóinak és kiemelten Csörsz Tünde igazgatónőnek a helyi makettező élet felkarolásáért és támogatásáért!

 

 

A rendezvény médiatámogatója a JETfly Internetes Magazin
Kiállításunkat a Kecskeméti Fotókör és a Digit Számítástechnika támogatta. Köszönjük.

 

Tekintse meg galériánkat is:

 

JETfly   -   Puma Kecskeméti Makettklub
Keresés

Részletes keresés

JETfly Webshop