2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jövőre üzembe állhatnak a Magyar Honvédség új helikopterei

JETfly  |  2011. 09. 27., 10:00

A Finnországból érkezett Mi–8-asokat legkorábban 2012-ben használhatják a magyar katonák. Azt követően, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság bevonásával lefolytatott állami légijármű-nyilvántartásba vételi eljárás megtörténik, s a hajózó és műszaki állomány új rendszerek alkalmazásával kapcsolatos átképzése is sikeresen befejeződik.

A „Többnemzeti Helikopter Kezdeményezés” (Multinational Helicopter Initiative – MHI) keretében Finnország által hazánknak felajánlott két Mi–8-as típusú helikopter augusztus 25-én érkezett meg az MH Pápa Bázisrepülőtérre. A légijármüveket közúton, speciális szállító vontatmányra rögzítve juttatták el Pápáról Szolnokra, itt végezték el a forgószárnyasok összeszerelését. Ezt követően történt meg a helikopterek ünnepélyes átvétele, szeptember 7-én. A gépkönyveket Hende Csaba honvédelmi miniszter vette át Marcus Rantalától, a Finn Köztársaság Védelmi Minisztériumának államtitkárától.

finn Mi-8

A helikoptereket, valamint a hozzájuk tartozó alkatrészeket térítésmentesen kapta meg hazánk. Finnország a felajánlást azzal a céllal tette, hogy a két géppel hozzájáruljon az ISAF müveleteiben részt vevő helikoptervezetői állomány kiképzéséhez. Mindkét gép jelentős üzemidő-tartalékkal rendelkezik

A légijármüvek fődarabjait – hajtómüvek, főreduktor, forgószárny-agy, forgószárny-lapátkészlet, vezérlőautomata, faroklégcsavar, közbenső reduktor, végreduktor – tekintve nincs különbség a Magyar Honvédségben már rendszerben lévő, Szolnokon üzemeltetett Mi–8-as helikopterek, és a most kapott gépek között. Ugyancsak nincs változás a barometrikus navigációs müszerek területén sem.

A helikopterek utolsó nagyjavítását 2008-ban Oroszországban, Szentpéterváron a SPARK cég végezte el. Az eszközök korszerüsítése több ütemben történt. 

finn Mi-8

A 2008-ban végrehajtott  nagyjavítás óta elvégezték a TETRA-rendszerü kézi rádiók integrálását a fedélzeti kommunikációs rendszerbe, valamint GPS-berendezést is beépítettek a gépekbe. A nyugati avionikai berendezések karbantartását az INSTA látta el Finnországban, Tampere-ben.

A finn légierő eltérő szintü időszakos vizsgarendszer alapján végezte el a helikopterek időszakos vizsgáit. 150 óránként végezték az általunk 100 órás időtartamú vizsgát, illetve 300 óránként 200 órás szintü ellenőrzéseket a nagyjavítást végző gyár jóváhagyásával.

A helikopterekbe, a modernizáció keretében több berendezést is beépítettek. Az elektronikai rendszerek közül például DOPPLER független navigációs rendszerrel rendelkeznek. Az időjárás-lokátor „keresés”, „időjárás-előrejelzés”, valamint „veszélyes megközelítés jelzése” üzemmódokra képes; a berendezést a helikopterek orra alatt helyezték el egy áramvonalasan kialakított burkolat alatt.  Mindezek mellett átalakították a gépek fedélzeti intercom-rendszerét, amely lehetővé teszi a fedélzeti kommunikációt a személyzet és a tehertérben tartózkodók között, valamint biztosítja a rádió-magasságmérő „veszélyes magasság” hangjelzését. A rádió-magasságmérő rendszerek közül két készletet építettek be a gépekbe, emellett pedig egy IFF 2027 típusú transponderrel is ellátták a forgószárnyasokat.

finn Mi-8

Eltérés még a finnektől kapott és a már korábban rendszerben lévő Mi–8-asok között az is, hogy az augusztusban átvett gépek nem rendelkeznek fegyvertartóráccsal, és nincs beépítve a célzókészülék sem. A fegyvertartórács helyére – mindkét oldalra – egy SX-16 típusú keresőfényszórót tettek fel. A gépekbe új típusú csörlőt építettek be, amelyet a tehertéren kívül helyeztek el, a deszantajtó fölött, 270 kilogramm teherbírással. Mindezek mellett a finn Mi–8-asok rendelkeznek forgószárny-rezgéscsillapítóval, de például fedélzeti adatrögzítővel nincsenek ellátva, és még több, apró különbség is van a már rendszerben lévő szállító-helikopterekhez képest.

Hazánk az átvett helikoptereket – a hazai feladatok végrehajtása mellett – a Magyar Honvédség Légi Tanácsadó Csoportja (Air Advisory Team – AAT) afganisztáni missziós szerepvállalásra kijelölt állományának felkészítésére használja. A légijármüvek jelenlegi felszereltsége (nagy teljesítményü kereső fényszórók, NATO szabványos csörlő berendezés) kiválóan alkalmas a nemzeti Kutató-mentő Készenléti Szolgálat ellátására is.

A Finnországból érkezett Mi–8-asok használata legkorábban 2012-ben történhet meg. Azt követően, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság bevonásával lefolytatott állami légijármü-nyilvántartásba vételi eljárás megtörténik, s a hajózó és müszaki állomány új rendszerek alkalmazásával kapcsolatos átképzése is sikeresen befejeződik. A megfelelő karbantartási és üzemidős munkák elvégzése esetén az átvett helikopterek hosszú éveken keresztül biztosíthatják az állomány missziós felkészülését és a hazai feladatok teljesítését.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 16:21
Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.
2024. 03. 12., 13:39
A Pilatus svájci repülőgépgyártó a közelmúltban jelentette be, hogy a PC-21 típusú kiképző repülőgépekből álló globális flottája elérte és meghaladta az 500 000 repült órás történelmi mérföldkövet.
2024. 03. 06., 11:10
Ritka eset, amikor egy repülőgép-típus beszerzése világpolitikai jelentőségű alkudozások központi témája lesz. Márpedig pont ennek lehettünk szemtanúi, lassan több, mint egy esztendeje. A török taktika bevált, Svédország NATO-tagságának támogatásáért cserébe 23 milliárd dollárért 40 F-16V Block 70 Viper megvásárlására, és 79 Falcon felújítására kapnak lehetőséget.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
2024-03-05 10:15:09
2024. március 4-én, hétfőn, Gróf Gergely ezredes, a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoka tartott tájékoztatót, melyben többek között a bázison jelenleg zajló elektronikai hadviselési gyakorlatokról, valamint a Magyar Légierő Gripen flottájának idei évre tervezett feladatairól is hallhattunk információkat.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 25., 11:58
A magyar és a svéd kormány korszakos megállapodást kötött, ugyanis a már meglévő vadászgépek mellé négy új JAS-39 típusú vadászbombázóval bővül hazánk repülőgépflottája.
2024. 03. 25., 10:41
2024. 03. 22., 09:25
A máltai Universal Air március 26-ától hetente kétszer indít légijáratokat Pécs-Pogány reptérről a Málta–Pécs–München útvonalon.
2024. 03. 20., 09:21
A nyolcvanas évek második felében, a Tomcat üzemeltetés csúcspontján, az amerikai haditengerészet 22 elsővonalbeli (repülőgép-hordozós) százada repülte az F-14-est, megosztva a csendes-óceáni és az atlanti-óceáni flotta hordozói között.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin