2016. 10. 22. szombat
Előd
: 308 Ft   : 283 Ft Benzin: 348 Ft/l   Dízel: 358 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A titkos adatok megsemmisültek

JETfly  |  2005-09-28 18:47:48

Mint arról már korábban beszámoltunk Litván területen zuhant le az Orosz Légierő egy Szu-27 típusú repülőgépe. Az azóta eltelt idő ellenére, az orosz elektronikus sajtó továbbra is nagy teret szentel az eseménnyel kapcsolatos híreknek.

 Orosz Légierő parancsnokságán megerősítették, hogy a Litvániában balesetet szenvedett Szu-27 típusú repülőgép "idegen-barát" felismerő rendszerének titkos adatai (kódjai) megsemmisültek.

"Az a tény, hogy a Litvániában lezuhant repülőgép "idegen-barát" felismerő rendszere idegen kezekbe kerüljön, teljesen kizárható" - közölte a sajtó képviselőivel Alekszander Drobisevszkiy ezredes, a légierő sajtóosztályának vezetője.

Fotó: www.tiscali.it

"Először is - mondta - a pilóták üzemeltetési utasításában rögzítve van, hogy amennyiben a repülőgép kényszerleszállást hajt végre, a repülőgép vezetője köteles megnyomni az "idegen-barát" felismerő rendszert megsemmisítő gombot."

"Másodszor, amennyiben a repülőgép-vezető katapultálást hajt végre, az említett rendszer automatikusan hajtja végre a megsemmisítést."

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
   MÁSOK ÍRTÁK
2016. 10. 21., 11:59

Kettétört Tu-154-es: a prágai baleset háromféleképp

Mi történt, miért történt, és miért történhetett meg? Egy rosszul sikerült leszállás anatómiája és háttere, avagy átstart helyett interceptor...
2016. 10. 21., 09:57

Videó a lengyel M-346-osról

Látványos videó az új lengyel Masterekről.
2016. 10. 21., 09:27

Második nap, második sor

Amint az a honvédség által kiadott közleményből is ismert, október 18. és 28. között éjszakai kiképzési repülést hajtanak végre a kecskeméti repülőbázis pilótái.
2016. 10. 19., 15:44

Beszerelhető másodpilóta!

Utasításra fordul, gyorsít vagy lassít, emelkedik vagy süllyed, nem lankad a figyelme, és rögtön meghallja, amit mondanak neki...

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Petro Porosenko, Ukrajna elnöke időt szakított hivatalos programja során arra, hogy személyesen adjon át új haditechnikai eszközöket az Ukrán Fegyveres Erőknek.