2017. 08. 20.
István
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repüléssel kapcsolatos tárgyak árverése a repülőnapon

JETfly  |  2005-06-28 11:16:20

Figyelem! Az internetes árverés lezárult. A felajánlott repülős relikviákra a továbbiakban a kecskeméti Repülőnapon lehet licitálni az e célból elkészített lapokon a 14-es számú fedett állóhelyen (a toronyhoz legközelebbi zöld hangár). Kérjük keressék fel standunkat! További információ a feketer@jetfly.hu e-mail címen.

A kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület és a JETfly Internetes Magazin közös, jótékony célú árverése keretében értékes, repüléssel kapcsolatos tárgyakra lehet licitálni. Pilóta óra, emlékérem, fényképek, dedikált könyv és G-nadrág, mind-mind gazdára vár, a bevétel pedig teljes egészében az Egyesület számlájára kerül. Köszönjük, hogy Ön is segít!

Mint arról már korábban beszámoltunk a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület, Pilóták az Autista Gyerekekért címmel jótékonysági akciót szervez. A felhívásnak köszönhetően érkeznek a felajánlások az árverésre.

As we informed you earlier on, the Association for Autistic Children at Kecskemét is organizing an auction called "Pilots for Autistic Children". Thanks to the appeal offers, are coming in for the auction.

Fordítunk a sorrenden, ezután előre kerülnek a legfrissebb felajánlások.

... csak jönnek és jönnek a felajánlások és persze az újabb és újabb licitek.

A felajánló ezúttalTóth György alezredes,aki jelenleg Kanadában képviseli a Magyar Légierőt.

Magassági sisak alatt használt fejvédő.

Nyugati típusú, zöld színü hajózó táska; sisak és térdblokkok számára.

Licitáló: Csarankó FerencLicit: 5.000,- Ft

Snowbirds (kanadai mürepülő kötelék) falióra.

Licitáló: Vuleta ZsuzsannaLicit: 5.000,- Ft

 

Felajánlás a határon túlról!

Dear sir,I am sending to you picture of Tigers from Air Force Base SLIAC with signsof pilots. This frame  can be used for support of Charity Campaign of Autistic Children.I will bring this picture to Kecskemet in august.Best regardsLtCol  Jozef TAKACS

 

Licitáló: Sövegjártó ZoltánLicit: 5.000,- Ft

Következő felajánlóink jelenleg Kanadában tartózkodnak. Van, aki oktatóként, van, aki tanulóként; a közös Bennük a repülés. A Magyar Légierő jelen és jövő vadászpilótái - ahogyan magukat nevezték a "Magyar Kolónia" - ajánlottak fel árverésünkre 2 db makettet. Az egyik egy Harvard a másik egy Hawk. Ezen két típuson folytatják jelenleg kiképzésüket és természetesen a makettek az NFTC festését viselik.

... és valószínüleg itt fogunk eltérni attól, hogy nincs kikiáltási ár. A fiúk "nem keveset áldoztak" azért, hogy segíteni tudjanak autista gyermekeinknek.

A Harvard mérete: 30x30cm

A Hawk mérete: 33x28cm

A makettek mahagóni fából készültek!A makettek kikiáltási ára: 20.000,- Ft/db

75 éves a motoros repülés1903-19786,5x5,5 cm-es minikönyvFelajánló: Horváth EndreMegjelent 400 példányban,kereskedelmi forgalomba nem került.

Licitáló: Vörös KatalinLicit: 8.000,- Ft

Jakabszállás felettFelajánlója: Veres Zoltán, dedikált fotóA fotó készítője: Sövegjártó ZoltánMérete: 38x25 cm

Licitáló: 59th_PutyinLicit: 10.000,- Ft

A zene és a repülésFelajánlók: Veres Zoltán és Edvin Marton, dedikált fotó.A fotó készítője: Veres ViktorMérete: 30x40 cm

Licitáló: Hudák BenceLicit: 4.000,- Ft

Engedjék meg, hogy ide beszúrjak egy levélrészletet:

"Szeretném megemelni a licitet 4000.-Ft-ra. Ennyi még futja a zsebpénzemből, ha valaki ráígér, legalább több jut a beteg gyerekeknek! Nagyon szeretném, ha sok pénz gyülne Nekik össze. Ha felül licitálnak, megyek a másik képért, amin Veres Zoli van. Ő a példaképem, már volt szerencsém Vele repülni. Nagyon tisztelem Őt és a többi pilótát is."

(Küldője: Hudák Bence, 9,5 éves kisfiú)

Búcsúzó Hind kötelékA fotó készítője és felajánlója:Sövegjártó ZoltánA kép a szentkirályszabadjai búcsúköteléket örökíti meg a Balaton felett 2004. július 7-én.Mérete: 30x40 cm

Licitáló: Kiss AlexandraLicit: 3.000,- Ft

Gyakorlás közbenMolnár "Bagira" Gábor bemutató programja gyakorlása közbenA fotó készítője és felajánlója:Sövegjártó Zoltán, Mérete: 30x40 cm

Licitáló: Görög "Putyin" PéterLicit: 10.000,- Ft

Korábbi felajánlónk Fekete Tamás újabb ajánlattal állt elő. Íme:

17 db, az Egyesült Államokbólszármazó felvarrható, embléma, századjelvény.

Licitáló: Temesvári JenőLicit: 11.000,- Ft

9 db brit, felvarrhatószázadjelvény.

Licitáló: Temesvári JenőLicit: 6.000,- Ft

Az első felajánlás Budapestről érkezett, a felajánló pedig; André BAUDOIN vezérkari ezredes, a Belga Királyság katonai, tengerészeti és légügyi attaséja:

A Belga Légierő pajzsa

Licitáló: Sövegjártó ZoltánLicit: 10.000,- Ft

Falra akasztható fém tányér aBelga Légierő emblémájával

Licitáló: William "Whitey" White amerikai expilótaLicit: 3.200,- Ft (15,- USD)

Temesvári Péter a www.jetfly.hu internetes magazin lapigazgatója saját alkotását, egy nagyméretü, bekeretezett MiG-29-es fotót ajánlott fel.

Címe: Alkonyati FulcrumAnyaga: papírMérete: 30x40 cmKivitel: paszpartúzva, keretezve

A képre érkezett licit:

Licitáló: William "Whitey" Whiteamerikai expilótaLicit: 7.500 Ft(35,- USD)

A harmadik felajánló ma is aktív MiG-29 vadászpilóta; Illés Gábor őrnagy. "Maci", ahogyan repülős berkekben hívják felajánlotta azt az órát, amelyet 1986. november 15-én hadnaggyá avatásakor kapott a légierőtől. Az évfolyam repülőgép-vezetői mindannyian ilyen típusú "hajózó" órát kaptak.

Licitáló: a licitáló kérésére neve nem kerül felLicit: 35.000,- Ft

"Maci" felajánlott két, speciális hajózó öltözéket is; egy VKK-6M típusú magassági ruhát, valamint egy PPk-1U típusú, úgynevezett "G" nadrágot.

VKK-6M

Licitáló: Csarankó FerencLicit: 15.000,- Ft

PPK-1U

Licitáló: Csarankó FerencLicit: 15.000,- Ft

Következő felajánló; Molnár "Bagira" Gábor százados. 2003. augusztus 16-17-én aKecskeméten megtartott Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón a 11 tagú zsüri úgy döntött, hogy a "JETFLY" - az egy- és kétüléses vadászgép (JET solo) - kategória díját Molnár Gábor százados nyerte.

Magyar Légierő, Hungarian Air Force 1938-1998Színezüst Emlékérem a Magyar Léfgierő 60 éves évfordulójára

Minőség: ProffFinomság: 99,99%Súly: 1 uncia (31,1 gramm)Átmérő: 42,5 mm1000 darab készült belőle

Licitáló: a licitáló kérésére neve nem kerül felLicit: 15.000,- Ft

Újabb felajánlás! A felajánló Dr. Toperczer István, aki azon túl, hogy a Magyar Honvédség orvosa, kiváló fotós is. A közelmúltban jelent a Magyar Légierőt bemutató könyve: "FELHŐLOVAGOK" címmel. István 4 db képet ajánlott fel, ahogyan ő mondta "a jelen és a jővő". Azt gondolom a négy kép talán együttmutat igazán jól, de természetesen külön-külön is elfogadunk liciteket.

Címe: Tüzijáték I. - An-26Anyaga: papírMérete: 30x45 cmKivitel: paszpartúzva, keretezve

Címe: Tüzijáték II. - Mi-24Anyaga: papírMérete: 30x45 cmKivitel: paszpartúzva, keretezve

Címe: Tüzijáték III. - MiG-29Anyaga: papírMérete: 30x45 cmKivitel: paszpartúzva, keretezve

Címe: Skandináv fények - GripenAnyaga: papírMérete: 30x45 cmKivitel: paszpartúzva, keretezve

A négy képre érkezett licit:

Licitáló: Bai PéterLicit: 20.000,- Ft

Fekete Tamás "A VILÁG HARCI REPÜLŐGÉPEI" címü könyvét ajánlotta fel az aukcióra. A könyv érdekességét a benne található dedikációk adják. A könyvet a teljesség igénye nélkül az alábbi személyek dedikálták:Karmazsin Sándor ezredes az alábbi szöveget jegyezte be: "1993 okt 15-én 15ó 16p a 24. számú MiG-29UB vadász rg-vel mint az első magyar vadászrepülő landoltam Kecskemét repülőterén"Bodrozsán László őrnagy az következőket írta: "1993 augusztus 30-án  hajtómü tüz miatt első magyar vadászrepülőként a 68 oldalszámú MiG-29UB-ből katapultáltam 150 m magasan"Aláírták még:Kositzky Attila  (1994.08.08)Számos magyar MiG-29 vadászpilóta, valamint még sok-sok amerikai, brit, német stb pilóták.

 

A könyvre érkezett licit:

Licitáló: Bai PéterLicit: 20.000 Ft

... és akkor ettől kezdve Önökön - Rajtatok - a sor.

Nem határozunk meg kikiálltási árat, de elkótyavetyélni sem szeretnénk ezeket - és az ezutáni felajánlásokat sem - dolgokat. A befolyt összeg egy az egyben a kecskeméti autisták körülményeinek javítására kerül majd felhasználásra!

Liciteket a feketer@jetfly.hu e-mail címre várunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2017-08-08 11:45:18
Augusztus elsejei hatállyal ezred szintű szervezetté vált az MH Pápa Bázisrepülőtér, ezzel új korszak kezdődött az alakulatnál. Az átalakítás utáni első bázissorakozót augusztus 7-én tartották.
2017-08-01 11:39:09
Az egyiptomi védelmi minisztérium 2017. július 26-án megerősítette, hogy megérkezett országukba az első 2 együléses Rafale C típusú többcélú vadászbombázó. Napjainkig az Egyiptomi Légierő a megrendelt 24 Rafale-ból már 11 példánnyal rendelkezik.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 08. 18., 09:25
Dr. Benkő Tibor vezérezredes elmondta: idén a tisztavatás utáni légi és vízi parádén a honvédség technikai eszközei is megjelennek az Országház előtt.
2017. 08. 17., 15:14
Hagyomány, hogy a katonai alakulatok és nekik otthont adó város között igyekeznek jó kapcsolatokat kialakítani. Különösen így van ez Szolnokon, amelynek közelében a 86. Helikopter Bázis található.
2017. 08. 17., 09:25
A fonyódi kikötőben áll az az emlékmű, amely egy 106 évvel ezelőtti eseményre, a Balaton első átrepülésére emlékeztet.
2017. 08. 16., 10:12
A repülők napja alkalmából kedden a köztemetőben megemlékeztek a II. világháborúban hősi halált halt és a békében, szolgálatteljesítés közben a Magyar Néphadseregben és a Magyar Honvédség kötelékében életüket vesztett repülőkatonákról.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Oroszország Helikopterei Holding karöltve az IHSRC (Iran Helicopter Support Renewal Company) vállalattal megkezdte Iránban a Ka-226T típusú könnyű, többcélú helikopter extrém magas hőmérsékleti tesztjeit.