2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Messerschmitt Me 262

JETfly  |  2005. 04. 22., 06:30

A Dragon dobozból egy Trimaster gyártmányú makett alkatrészei kerültek elő. Kapunk hozzá három gumiabroncsot és két maratott lapot is. A kidolgozás nagyon jó, komplett a gépágyútér, nyitható a kabintető és gyönyörűek a futóműaknák. Szép fényes felületek és hajszálvékony vésett panelvonalak csábítják a vevőt.

Gyártó: DragonMéretarány: 1:48Katalógusszám:5507Anyag: fröccsöntött/rézmaratásAlkatrészek: 161/32Matricaválaszték: 2

Az építést a törzsfelekkel kezdtem. A futóaknák látható részeit ezüstre fújtam és árnyékoltam. A kisebb alkatrészeket külön festettem és így ragasztottam a helyükre, majd fotók alapján pótoltam a vezetékeket. A törzsfeleket ezután egyesítettem és eldolgoztam a nyomokat. A pilótafülke alkatrészei igen szépek és pontosak, de az Eduard ehhez is készített feljavítót, mellyel tovább lehet részletezni azokat. (Gyönyörüek a maratott pedálok és azok tartókonzolja de ugyanez mondható el a müszerfalról is.) Az alkatrészeket külön festettem RLM 66-os szürkére, majd a müszerek körüli területeket színeztem fotók alapján, Ezután felragasztottam a hátlapra a kijelzők filmjét, erre kis korongok kerültek, végül vékony rézdrótból „behuzaloztam" mindegyiket. A kabinteknőbe rögzítettem a lábtartót, a pedálokat a konzollal, az ülés tartóvázát, a jobb panel alján lévő alkatrészt, és az Eduard 65-ös darabját. Az egész egységet lefestettem (az oldalpaneleket külön!) és beépítettem a törzsbe. Ugyanide került a kit B-22-es, - igen rosszul illeszkedő - alkatrésze is, melynek nagyon nehéz az összedolgozása a környezetével. A kabinteknőt alulról ezüstre fújtam és a megfelelő árnyékolás után a helyére ragasztottam.

SzárnyakA felső részekből pengével kivágtam a futószárak illesztőcsapjait, mert az N-33/34-es részegységek pozicionálása után ferdén állnának. Az alkatrészek elhelyezése után az Eduard 44/48-as rezeivel együtt tettem vissza a helyükre azokat. A szárny és törzs csatlakozásánál az illesztés nagyon rossz, alul komoly szinteltérések vannak és a tömítés eldolgozása során szép részletek tünnek el. A magassági kormány alkatrészei után az oldalkormány különálló darabját építettem be. Itt komoly hiba, hogy az alkatrész sokkal vékonyabb, mint a helye és ezt nem is lehet korrigálni. A kabintető első és hátsó darabjait helyükre ragasztottam. (A hátsót a beépítéshez kb. 1,2 mm-rel szét kellett feszítenem, de az illeszkedése így sem jó.)

Az orrfutóakna/gépágyútér alkatrészét egyesíttettem a hátsó tüzfallal, mielőtt a helyére tettem volna, súlyt helyeztem el az üres részbe. A gépágyúk nagyon szépek, egyedül a testük felezővonalába kellett egy vonalat vésnem. A gépágyúteret csak jobb oldalról akartam láttatni, ezért a másik felét lezártam a H-7/13 alkatrészekkel. A hajtómügondolákat belülről elvékonyítottam és szétfürészeltem, mivel nyitott állapotban szerettem volna bemutatni a Jumo turbinát. A jobb oldaliról csak a szárny előtti panelt „vettem le", ezért ide készen kellett beragasztani a hajtómüvet és a beömlő darabját.

HajtómüA Dragon 5505-ös (Horten Ho-229) készletéből való minta alapján öntéssel készült. A részletek szépen követik az eredetit csak néhány kisebb dolgot kellett pótolnom. A beömlőnyíláshoz úgy illesztettem, hogy az első elszükülő rész végénél elfürészeltem és oda ragasztottam a B-12-es darabot. A maradékot levágva, a kapott gyürüt a B-12-es elejére tettem, ügyelve a jó arányokra. így pontosan csatlakozott a hajtómübeömlőhöz és pozícionálta a szerkezetet.

FestésA festésminták közül a kettes számút választottam (Me 262 A1-a). A restaurált példány Washingtonban, az NASM Jet Galleryben található. Az erről készült fotók alapján a festési útmutatóban kisebb hibákat találtam: a törzsön az átmeneteknél egyenes vonalak vannak és zavaró, hogy a rajzon a valóságban sötétebb színt jelölik világosabbal. Az eredeti gépet Heinz Arnold repülte és 49 légigyőzelmet aratott vele. A festést az alsó RLM 76-os színnel kezdtem, ezután a világosabb 82-es, végül a 81-es következett. A szárny foltjait egyenes vonalakkal festettem, mert az RLM hivatalos festési utasításában is így szerepel. (A korabeli fotókon is inkább ilyenek a gépek szárnyai, bár a háború ezen szakaszában már bármi előfordulhatott...) A foltok közötti átmenetet jobban higított festékkel fújtam, (így finomabb minta készíthető. Végül a (matricaként is adott) piros-kék csíkot festettem fel a farokra. A panelvonalak befuttatása és a futóalkatrészek felragasztása után matt lakkal állítottam be a gép fényességét. A maszkolások eltávolítása után a bal oldali hajtómüvet is a helyére tettem és a még hiányzó alkatrészeit felragasztottam a burkolat alá. Nyitva rögzítettem a gépágyúk ajtaját (a támasztórúdja húzott szálból készült). A pilótafülkében rögzítettem a páncélüveget, az ülést, a botkormányt stb. A kabintető nyíló részébe beépítettem az Eduard alkatrészeket. Az antenna hajszálból van. A makettre finoman koszolódás, kormozódás nyomait fújtam és kopásnyomokat festettem.

Felhasznált irodalom:Me 262A (Aero Detail No.9)Kenneth Merríck: German Aircraft Interiors, 1935-1945A tesztelt makettet a Ho-Ki Modell Bt. (1067 Budapest, Teréz krt. 7.) bocsátotta rendelkezésünkre.

Felhasznált kiegészítő- és feljavítókészlet:Messerschmitt Me 262A-0aGyártó: Eduard (CZ)Méretarány: 1:48Katalógusszám: 48205Anyag: fémmaratásAlkatrészek: 105Alkalmazás: külső/belsőAjánlott kit: Revell

Az alkatrészek főként a kabint, a futóaknát, a futóaknaajtókat veszik célba, ezen kívül többféle éjszakai vadászhoz kapunk szép antennákat is. A kabinban új müszerfalat, lábtartót, pedálokat, hevedereket, kapcsolókat és mozgatókarokat helyezhetünk el. A kabintető belső oldalára borításokat, kapaszkodót, no meg fejpáncélt ragaszthatunk. A főfutók belsejébe borítást és aknaajtókat adnak, a hab a tortán pedig a két bombára való szárny, és a többféle antenna az éjszakai vadászokhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 16:21
Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.
2024. 03. 12., 13:39
A Pilatus svájci repülőgépgyártó a közelmúltban jelentette be, hogy a PC-21 típusú kiképző repülőgépekből álló globális flottája elérte és meghaladta az 500 000 repült órás történelmi mérföldkövet.
2024. 03. 06., 11:10
Ritka eset, amikor egy repülőgép-típus beszerzése világpolitikai jelentőségű alkudozások központi témája lesz. Márpedig pont ennek lehettünk szemtanúi, lassan több, mint egy esztendeje. A török taktika bevált, Svédország NATO-tagságának támogatásáért cserébe 23 milliárd dollárért 40 F-16V Block 70 Viper megvásárlására, és 79 Falcon felújítására kapnak lehetőséget.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
2024-03-05 10:15:09
2024. március 4-én, hétfőn, Gróf Gergely ezredes, a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoka tartott tájékoztatót, melyben többek között a bázison jelenleg zajló elektronikai hadviselési gyakorlatokról, valamint a Magyar Légierő Gripen flottájának idei évre tervezett feladatairól is hallhattunk információkat.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 25., 11:58
A magyar és a svéd kormány korszakos megállapodást kötött, ugyanis a már meglévő vadászgépek mellé négy új JAS-39 típusú vadászbombázóval bővül hazánk repülőgépflottája.
2024. 03. 25., 10:41
2024. 03. 22., 09:25
A máltai Universal Air március 26-ától hetente kétszer indít légijáratokat Pécs-Pogány reptérről a Málta–Pécs–München útvonalon.
2024. 03. 20., 09:21
A nyolcvanas évek második felében, a Tomcat üzemeltetés csúcspontján, az amerikai haditengerészet 22 elsővonalbeli (repülőgép-hordozós) százada repülte az F-14-est, megosztva a csendes-óceáni és az atlanti-óceáni flotta hordozói között.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin