2017. 08. 22. kedd
Menyhért, Mirjam
: 304 Ft   : 258 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy hétvége a 42-esekkel

JETfly  |  2004-04-26 20:34:53

A 42nd \"Red Hunters\" TFW idei II. lanpartyjára ezúttal Kecskeméten került sor a hétvégén. A buli nagyon jó hangulatban telt, mely köszönhető a társaságnak, valamint vendégeinknek. Az alábbi cikkben próbáljuk összeszedni a 3 nap történéseit, nevezetesebb eseményeit.

Mint már korábban a 42-esek bemutatkozásában olvasható volt, ez egy repülőgép-szimulátorokkal repülő és magával a repüléssel foglalkozó baráti társaság. Tagjaink között megtalálhatóak 20-30-as éveiket taposó már-már fanatikus szimulátor-rajongók, de éppúgy a fiatalabb korosztály tagjai is(legfiatalabb tagunk 15 éves). Az interneten történő repülés mellett változatos programokkal próbáljuk összekovácsolni a társaságot és jól érezni magunkat. Ilyen programok pl. a reptérlátogatások, repülőnapok, lanpartyk, de éppen ide sorolhatnám a balatoni vitorlázást is. Ezek közül a programok közül viszont alighanem a legfontosabb esemény, a lanparty. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert mostanában egyre több alkalommal és egyre nagyobb sürüséggel tudjuk megszervezni ezeket a "hétvégi happening"-eket. Az idei második bulinak én voltam a "szerencsés" házigazdája. A buli pénteken kezdődött. Az első befutó Berkut volt, aki még a délelőtti órákban érkezett. Azt hiszem ódákat zenghetnénk háziasságáról és konyhamüvészetéről, melyről többször is tanúbizonyságot tett a hétvége folyamán. A következő befutó Zombi volt akinek hála lett még1 plusz asztal, mely nélkül igen érdekesen lettek volna elhelyezve a gépek(ide tartozik még eemee +asztala is). A csapat többi része az este folyamán érkezett. Mind a 9 ember befutását, vmint a bevásárlást követően(melyben előnyt élvezett a folyékony kenyér) megkezdődött a technikai háttér kiépítése. A villanyóra pörgésének látványos gyorsítására raktuk össze a 9+1 gépet, melyből az utóbbi a netet, vmint a Teamspeak szerver szerepét hivatott ellátni.

A hálózat viszonylagosan gyors életre keltését, vmint a nyitó koccintást követően megkezdtük a buli első felvonását. Ez repüléssel és szimulátorokkal kapcsolatos videókat és kellőképpen agyromboló átszinkronizált rajzfilmek nézését foglalta magába. Berkut hajnali 3 óra körüli remek paprikáskrumplija zárta a félkómás nyitó részt. Az érdemi rész a szombat hajnali 8 órás rántottával kezdődött, majd feldübörögtek a turbinák és megkezdődött a repülés. A program ezúttal már a Lock On: Modern Air Combat volt, az is 1.01-re patchelve(előző bulin még az FB volt a meghatározó). 9-10 óra tájékán kellemes társaság érkezett Koncsik "Steve" István, vmint Molnár "Gronyi" Zoltán személyében. Velük egyidőben még kellemesebb zöld dobozos-vörös csillagos folyékony arany is érkezett, amiért nem győzünk hálálkodni nekik(elfogyott:-D). Jó pár fénykép készítésével, X45 upgrade megtekintéssel, vmint S-video kimenet(TV-re ki akartuk rakni adott gép képét) sikertelen feltámasztásával eltöltött perc után elhagyták a tett helyszínét, de mint kiderült nem véglegesen:)

A repülések folyamatosan folytak hol 9, hol 8 géppel. 8 gépes repülésnél a 9. ember a torony ill. approach szerepét töltötte be. Közben kiderült a turpisság az S-videóval kapcsolatban és immáron TV-n is pompázott a kép. A későbbi repüléseken a kommunikációt internetes TS serveren folytattuk, melyen nyomon követte rádióforgalmazásunk a két JETfly-os guru.

Egyenes arányban a folyékony arany, vmint az átlátszó nedü(thx Finlander) fogyásával egyre inkább tetőfokára hágott a hangulat, melyet sikerült Putyinnal még jobban fokozni. Az adott hülyéskedésről készült képeket nem áll módunkban teljes egészében közölni, mert ártalmas az egészségre(a sajátunkra) és fejlődésben lévő szervezetekben visszafordíthatatlan mértékü károsodást okozhat:-D

Ahogy elérkezett az este(inkább éjszaka) a társaság túlnyomó része kivonult megsütni a fő müsorszámként szereplő flekkent(melynek alapanyagát megintcsak Berkutnak köszönhetjük). A kezdeti technikai akadályokat(tüzgyújtás hatalmas felkészültséget igénylő mozzanatai, egy-két hiányzó összetevő beszerzése) leküzdve megkezdtük a többiek által később "pokol tüze"-ként emlegetett project véghezvitelét. Kora esti(0:50:-D) időpontban hosszas társalgás(amely már-már pszichológiai magasságokat ért el) után el is készültünk, mely eredményének betermelése  után folytattuk a repülést. Miután kiderült, hogy a társaság bizonyos elemei már nem alkalmasak a repülési rendszabályok, vmint a kommunikációs szabályzat betartására(a társakat közben lelőtték, mint ama bizonyos állatot) jobbnak látta a társaság, ha nyugóvóra tér.

Teljesen kipihenten(kb. 3 és fél óra alvás) fogadott minket a vasárnap reggel. A kismértékü kómázást és kávék betermelését követően próbáltunk összehozni egy szép bevetést. Addig-addig sikerült a repelőttit elhúznunk míg tegnapi vendégeink ismét tiszteletüket tették, ám ezúttal Szabó "Topi" Zoltán százados úrral, vmint Gronyi lányával kiegészülve. Azt hiszem előbbit nem kell bemutatni senkinek, ő bizony a RIAT 2003 abszolút kategóriájának győztese. Egy tartalmas és kötetlen beszélgetés keretében megkezdtük Topi bombázását mindenféle szakmai kérdésekkel, melyeket bőszen türt és megválaszolt. Gyakorlatilag a vadászrepülés mindenféle területét érintettük, sőt egy rögtönzött program-tesztelésre is megfüztük. A határértékek, vmint az avionika, programban látott megvalósításának elemzése után egy rögtönzött trenázst is tartottunk, melyen sok érdekes dolgot megtudtunk. Ahhoz képest, hogy mint kiderült fél órára ért volna rá, kora délután engedtük csak el(csoportképet követően). Remélhetőleg lesz még alkalom beszélgetni vele így csoportosan is.

Vendégeink távozása után eltökélt szándékkal ugrottunk neki a friss információk hasznosításának és a lanparty záróakkordjának tekinthető mission lerepülésének. Ezúttal sikeresen vettük az általunk generált akadályt és elégedetten bár kissé elszontyolódva(hogy ilyen hamar eltelt a hétvége) kezdtük meg a sátorbontást. A társaság feloszlásakor nyugtáztuk, hogy rövidesen találkozunk a soronkövetkező közös rendezvényen, melyen remélhetőleg a csapat másik fele is jelen lesz.

Zárszóként annyit mondanék, hogy köszönjük a JETfly mindennemü támogatását és Topinak a részvételt!Reméljük, hogy még sok ilyen találkozóról számolhatunk be, amely ehhez hasonló jó hangulatban tellik majd el! És a végére amolyan filmes szereplőlista:

42nd_Reaper42nd_Finlander42nd_eemee42nd_Putyin42nd_Berkut42nd_Mechanist42nd_Caterpillar42nd_Anak42nd_Zombi42nd_sabali

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2017-08-16 11:11:46
Emlékezni kell a múltra, tisztelni kell a múltat, de még inkább azokat, akik a jövőt építették a régi korokban – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök augusztus 15-én, kedden Veszprémben a légierő haderőnem és a repülők napja alkalmából tartott ünnepségen.
2017-08-08 11:45:18
Augusztus elsejei hatállyal ezred szintű szervezetté vált az MH Pápa Bázisrepülőtér, ezzel új korszak kezdődött az alakulatnál. Az átalakítás utáni első bázissorakozót augusztus 7-én tartották.
2017-08-01 11:39:09
Az egyiptomi védelmi minisztérium 2017. július 26-án megerősítette, hogy megérkezett országukba az első 2 együléses Rafale C típusú többcélú vadászbombázó. Napjainkig az Egyiptomi Légierő a megrendelt 24 Rafale-ból már 11 példánnyal rendelkezik.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 08. 22., 14:39
Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Olaszországból Budapestre tartó személyszállító repülőgép augusztus 22-én, kedden délelőtt.
2017. 08. 22., 09:35
Ami ma már megszokott látvány az MH Pápa Bázisrepülőtéren, az tíz évvel ezelőtt még újdonság volt. 2007. augusztus 27-én történt a C-17-es típus első pápai kiszolgálása.
2017. 08. 21., 12:49
Májusi látogatás Lengyelországban.
2017. 08. 21., 12:24
Augusztus 20-án, vasárnap, a déli órákban Ausztria felől egy Boeing személyszállító repülőgép lépett Magyarország légtérébe anélkül, hogy a légi irányítással rádiókapcsolatot létesített volna.

  Legfrissebbek most

A közelmúltban már több forrás is beszámolt arról, hogy Indonézia is az orosz Szu-35Sz-szel képzeli el flottájának modernizációját: a hír úgy tűnik, igaz, már darabszámról is olvashatunk.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Oroszország Helikopterei Holding karöltve az IHSRC (Iran Helicopter Support Renewal Company) vállalattal megkezdte Iránban a Ka-226T típusú könnyű, többcélú helikopter extrém magas hőmérsékleti tesztjeit.