2017. 07. 28. péntek
Szabolcs
: 305 Ft   : 260 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

HondaJet – egy új szereplő a repülés világában

JETfly  |  2008-04-29 12:17:00

Az elsősorban az autó és motorkerékpár gyártás területén elért sikereiről ismert japán nagyvállalatról valószínűleg csak kevesen tudják, hogy már a repülőgépiparban is érdekeltté vált. Az elmúlt napokban jelentették be például, hogy az észak-amerikai kontinens után immár Európában is megkezdik a HondaJet nevű repülőgépük értékesítését. Ez a tény kiváló alkalmat szolgáltat arra, hogy részletesebben is bemutassuk olvasóinknak ezt a kategóriájában egyedülálló teljesítményt, üzemanyag-felhasználást, belső kabin- és csomagteret kínáló kisrepülőgépet.

A II. Világháborúban szinte teljesen elpusztított japán ipar igen hamar ismét magára talált, sőt sok területen világelsővé vált. A hazánkban is jól ismert japán márka története például 1948-ban kezdődött, a Honda Motor Co. Ltd. létrehozásával. Napjainkban a belsőégésü motorok fejlesztése és gyártása terén világelsővé vált cégcsoport egy jól átgondolt és tudatosan felépített folyamat végén jutott el odáig, hogy a repülőgépiparban is letegye névjegyét. A kisméretü, gyors és kényelmes üzleti jet-ek piaca ugyanis még hatalmas lehetőségeket rejt magában. A menetrendszerü, közforgalmi repülésre szánt „tömeg” utasszállító típusok terén a két óriás, az amerikai Boeing és az európai Airbus mellett csak néhány kisebb gyártó (pl. Embraer, Bombardier, stb.) él meg, ugyanakkor a milliomosok kedvelt játékszerének számító üzleti és magán gépek piaca sokszereplős. A Honda a magas minőségü gyártástechnológiai tapasztalataira és a cégóriás pénzügyi lehetőségeinek figyelembevételével lépett be ebbe a szegmensbe."A HondaJetet a repülés iránt érzett rajongásunk emelte a levegőbe, az ügyfelekhez azonban már stabil, erőteljes üzleti érvek szárnyán jut el" - nyilatkozta Takeo Fukui, a Honda Motor Co. Ltd. elnök-vezérigazgatója.

2006-ban nem véletlenül az Egyesült Államokban, közelebbről az észak-karolinai Greensboro városában alapították meg a Honda Aircraft Company Inc.-t, mely a Honda Motor Co. Ltd. repülőgépgyártással és forgalmazással foglalkozó leányvállalata. Az USA-ban ugyanis virágzik az üzleti és magángépek kereskedelme, ugyanakkor egy olyan gazdag repülőipari hagyományokkal rendelkező piac, ahol ha valaki sikereket ér el, az máshol is jól szerepelhet. A fent nevezett cég kizárólag a HondaJet névre keresztelt típus tanúsítását, gyártását, értékesítését és szervizelését hivatott felügyelni és koordinálni.

Japán csoda

A japán tervezők célja az volt, hogy egy új, minden eddiginél kifinomultabb és fejlettebb, ugyanakkor gazdaságos típust hozzanak létre. Ehhez párosul egy olyan értékesítési és háttér-támogatási filozófia, mely szintén különlegességnek számít.Az alsószárnyas, T-alakú vezérsíkkal ellátott, kéthajtómüves repülőgép sárkányszerkezete teljes egészében korszerü kompozit anyagokból készült, törzse a méhsejt szendvics-szerkezet és a megerősített panelszerkezet kombinációjából épül fel, amelyeket szabadalmaztatott eljárással rögzítenek egymáshoz. Ez a különleges konstrukció csekélyebb törzstömeget eredményez, ugyanakkor megfelelő a szilárdsága és ellenáll a korróziónak. Törzshossza 12,71 méter, szárnyfesztávolsága pedig 12,15 méter. A függőleges vezérsík legmagasabb pontja 4,03 méterre magasodik.

A gép legkülönlegesebb és legkönnyebben felismerhető jellemzője, hogy hajtómüveit a szárnyak fölé szerelték. A meghajtásról gondoskodó, két darab GE-Honda HF120 turbofan gázturbinás hajtómü elhelyezése az egyik olyan innováció, amely kiemeli a típust a többi, hasonló kisgép közül. Ez az elhelyezési mód ugyanis feleslegessé teszi a hagyományos, törzsre szerelt hajtómüvek rögzítéséhez szükséges átkötő szerkezeteket, így hasznos törzskapacitás szabadult fel, egyben nagy sebességnél jelentős mértékben csökkenti a közegellenállást. A repülőgép természetes örvénymentes áramlású (natural laminar flow, NLF) szárnya és orra tovább mérsékli a légellenállást, ami hozzájárul a HondaJet kedvező menet-teljesítményéhez, ugyanakkor elősegíti az üzemanyag-takarékosságot is.

A gép utazósebessége 773 km/óra, hatótávolsága (a repülési profiltól függően) a 2000 kilométert is meghaladja, ugyanakkor üzemanyag-fogyasztása legalább 30-35 százalékkal kedvezőbb a hasonló teljesítményü gázturbinás kisrepülőgépekénél. A HondaJet maximális repülési magassága 13000 méter. A gép akár 951 méter hosszúságú felszállópályáról is elemelkedhet, de a leszálláshoz már 762 méter szilárd burkolatú felület is elegendő.

Praktikus luxus

A HondaJet koncepció létrehozásakor fontos szempont volt, hogy egyedi kényelemmel kápráztathassák el a leendő tulajdonosokat. Ugyanakkor a gépnek sokoldalúnak és rugalmasnak is kell lennie. Éppen ezért két, alapvető belsőtér-kialakításban választható a gép. Az egyik a hétszemélyes (2 pilóta és 5 utas) luxus verzió, míg a másik a nyolcszemélyes (2 pilóta és 6 előre néző utasülés) légitaxi kivitelben. A HondaJet kabinja korábban elképzelhetetlen komfortszintet: ülésenként a versenytársaknál akár 15 centiméterrel több lábteret kínál. A HondaJet 1600 literes hátulsó raktere akár 50 százalékkal tágasabb a kategória más modelljeinél. Kiegészítő, 255 literes raktér található az orrban. A fedélzeten természetesen helyet kapott egy teljesen privát mellékhelyiség is.

A pilótafülkében is a legmodernebb rendszerek kaptak helyet. A Garmin repüléselektronikai platformjára épülő fejlett, testre szabott pilótafülke tele van új, kizárólag a HondaJetre jellemző szolgáltatásokkal és megoldásokkal.

Gyártás, jövőkép

A HondaJet első terveit 1997-ben vázolták fel. Az elképzelések letisztulását követően kezdődhetett meg a prototípus tervezése, majd pedig az alkotórészek legyártása és összeszerelése. Ez utóbbi munkafolyamatot és a tesztelését már a vállalat greensborói üzemében végezték  A prototípus első repülésére 2003-ban került sor, majd a mindenre kiterjedő tesztek lefolytatása következett.A tervek szerint az amerikai üzem a 2010-es gyártásindítást követően néhány éven belül eléri a 70 darabos éves kapacitást. A japánok tervei szerint már jövőre, azaz 2009-ben sor kerülhet a sorozatgyártású modell első tesztrepülésére, 2010-ben pedig megtörténhet a típus alkalmassági bizonyítványának kiadása. A cég várhatóan 2010-ben kezdi meg a HondaJet szállítását az amerikai megrendelőknek (eddig már több mint 100 darabra van megrendelés). Mivel bejelentették, hogy Európában is megkezdik a repülőgép értékesítését, ezért az európai (EASA) és az amerikai (FAA) Repülésbiztonsági Hivatalok bizonyítványainak megszerzését párhuzamosan kell elérni. Az Egyesült Államok mellett egyébként Kanadában és Mexikóban is folyik a HondaJet értékesítése.A gyártó nem csak egy terméket kínál, hanem egy olyan összetett értékesítési és szerviztámogatást nyújt, amely meghaladja a magánrepülőkkel és utazással kapcsolatos általános elvárásokat. Az USA-ban például egy összefüggő szervízhálózatot építenek ki, ami a repülőgép teljes élettartama alatt biztosítja a tulajdonos számára az azonnali rendelkezésre állást függetlenül attól, hogy hol és mikor vásárolta a gépét.

A pilótaképzésre is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért a Nemzetközi Repülésbiztonsági Szervezettel (FSI) együttmüködve dolgozzák ki a tematikát, valamint egy direkt ehhez a típushoz kifejlesztett szimulátor is elérhető lesz. Az első szimulátor a Honda Aircraft Company székhelyén kerül majd telepítésre, de az eladások bővülésével párhuzamosan a jövőben további oktatóhelyek kerülnek majd kialakítására.Az Egyesült Államokban 2010-től gyártásba kerülő HondaJet alapkivitelének ára a jelenlegi elképzelések szerint 3,65 millió dollár lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2017-07-18 16:35:29
Két turnusban, kilencvenhárom tanuló vett részt a nyár első hónapjaiban a kecskeméti repülőbázison szervezett honvédelmi táborokban. Többen közülük ismerősként üdvözölték a kiképzőiket – ők már tavaly is táboroztak a bázison.
2017-07-14 12:04:36
A napokban látott napvilágot a hír, miszerint Oroszország védelmi minisztériuma 2017. július 5-én szerződést kötött az Oroszország Helikopterei Holdinggal - annak is a kazanyi helikoptergyárával, további 10 darab Ansat-U típusú könnyű kiképző forgószárnyas vásárlásáról.
2017-07-12 16:37:58
2017. július 11-én, kedden, helyi idő szerint 14 óra 30 perc körül lezuhant a Bangladesi Légierő 102-es oldalszámú Jak-130-as kiképző repülőgépe. A gép kétfős személyzete sikeresen katapultált.
2017-07-12 12:49:46
Az ausztrál védelmi miniszter, Marise Payne a napokban megerősítette, hogy befejeződött az Ausztrál Királyi Légierő számara készült EA-18G Growlerek leszállítása, így teljessé vált a 12 gépes flotta. Az utolsó, 12. példány 2017. július 5-én landolt az Amberley légibázison.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 07. 27., 12:31
Egy Budapest központú regionális cég homályos képe rajzolódik ki, ATR-ekkel, de egyelőre konkrét gépeknek nincs nyoma.
2017. 07. 26., 11:53
Polgári feladatokra is alkalmazhatók a katonai szállítóhelikopterek− mondta a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes az M1 aktuális csatornán július 26-án, szerdán.
2017. 07. 25., 10:59

Ejtőernyős ugrás Szolnok felett

Körülbelül háromezer méterről ugrottak ki egy amerikai repülőgépből és egy magyar helikopterből a Black Swan 2017 többnemzeti gyakorlat részeként az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred katonái. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis felett végrehajtott feladat több szempontból is különleges volt.
2017. 07. 24., 09:51
Hetvenöt éve dolgozik a világ legidősebb, 92 éves repülőgépszerelője, akinek esze ágában sincs nyugdíjba vonulni, annyira szereti a szakmáját.

  Legfrissebbek most

Meg kell tartani és fejleszteni kell a honvédség különböző katonai képességeit, mert ez az ország biztonságának garanciája – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 25-én, kedden Szolnokon, a négy Mi−17-es helikopter ipari nagyjavítás utáni használatbavétele alkalmából rendezett ünnepségen.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az alakulat Szomódon található helyőrségi lőterén ünnepelték fegyvernemi napjukat a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi Zászlóaljának katonái július 25-én, kedden.