2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyárköszöntő repülőnap Szliacson

JETfly  |  2006. 06. 12., 01:37

Északi szomszédunk hagyományos nyár eleji légi bemutatói közül a hazánkban is méltán népszerű pozsonyi SIAD-ot idén nem rendezték meg, így a szliacsi MiG-29-es bázis nyílt napjának szerepe némiképp felértékelődött. Az előzetes program szerint a házigazdák katonai és sportrepülőgépein kívül csak néhány külföldi vendég színesítette a rendezvényt, mégis érdemesnek ígérkezett ellátogatni erre a hangulatos repülőnapra.

Bár az időjárás-előrejelzések nem sok jóval kecsegtettek, kellemes hőmérséklet és bárányfelhőkkel tarkított égbolt fogadta június 10-én reggel tucatnyi főből álló kis csapatunkat a Szlovák Légierő szliacsi repülőbázisán. A 150 koronás (mintegy 1100 Ft) belépőjegy megvásárlása után buszokkal juthattunk el a parkolónak kinevezett rétről a repülőtér bejáratához. A pár ezer fős, nagynak semmiképpen sem nevezhető tömeg kényelmesen elfért a kordonnal kijelölt területen, ahol a földön kiállított repülőgépek és helikopterek, az elmaradhatatlan lacikonyhák, valamint néhány, gyerekek számára felállított játszóház várta a szórakozni vágyó látogatókat.

Érkezésünk pillanatában húzott át a beton felett a három MiG-29-esből és két L-39-esből álló nyitókötelék

A repülőprogram kezdetét jelző nyitókötelék gépeinek leszállását követően ejtőernyős ugrás, majd pedig egy igazi „nagyvas”, a Mi-24 Hind harci helikopter bemutatója következett. A terepszínü, szlovák felségjelzésü forgószárnyas produkciója átlagos volt, az utóbbi években népszerüvé vált infracsapda-kilövés is elmaradt, csupán a repülésének elején alkalmazott piros füstölő vitt némi színt a programba. Természetesen a lenyügöző méretü és félelmetes kinézetü helikopter így is látványos volt, kiváló fotótémát szolgáltatott a bázist körülölelő hegyvonulat előtt. A Mi-24-es után egy szintén orosz gyártmányú forgószárnyas következett, a hazánkhoz hasonlóan Szlovákiában is szolgálatban álló többfeladatú Mi-17 Hip kutató-mentő bevetést mutatott be. Az egykori Biele Albatrossy bemutatókötelék színeiben pompázó L-39 repülése szokatlan dinamizmusa miatt számomra meglepetés volt, a kétszemélyes oktató-gyakorló gép ugyanis nem éppen hajtómüvének erejéről híres. A vízszintes manőverek mellett a láthatóan igen rutinos pilóta számos függőleges manővert is végrehajtott az esztétikus színezésü Albatrosszal. A közönség elszórt tapssal jutalmazta a látványosra sikeredett repülést, valamint a leszállást követő gurulás közbeni produkciót, a szlovák pilóta ugyanis fehér füstfelhőbe burkolta gépét, és kicsit megforgatta a betonon az L-39-est.

 

A délelőtti szólóbemutatót repülő, 3911-es lajstromszámot viselő Fulcrum a többi géptől eltérő kamuflázst visel

Az Albatros elgurulását követően fülsüketítő dübörgés kíséretében utánégetővel szállt fel a házigazda alakulat MiG-29-es vadászgépe, hogy megkezdje dinamikus programját.

A szlovák MiG-29-esektől megszokott látványos, harcfordulókkal bőven tarkított repülés idén sem maradt el, extra produkciónak azonban mégsem volt nevezhető, hiányzott belőle a virtuozitás. A meredek emelkedésekből, gyors irányváltásokból álló dinamikus program jól szemléltette a típus kiváló manőverezőképességét, a magyar bemutatópilóták produkciójától mégis messze elmaradt. Természetesen a helyi közönség megfelelő szórakoztatására ez is bőven elegendő volt, a fairfordi RIAT katonai szólóbemutató versenyén azonban nem lenne esélye a szlovák pilótának. A Fulcrum leszállását követően Extra-300-asával startra gurult Európa-bajnok mürepülőnk, Veres Zoltán, hogy megkezdje a repülőnap leglátványosabbnak bizonyuló programját. Zoli nagy magasságban indított orsózással melegített be, majd pedig következett a szokásos alacsony magasságú „fünyírás”. A szlovák közönség mürepülésről eddig alkotott elképzeléseit alapjaiban változtatta meg a magyar pilóta, bemutatója közben folyamatosan hitetlenkedtek a nézők Zoli manőverei láttán. A program végeztével hatalmas taps fogadta mürepülőbajnokunkat, túlzás és elfogultság nélkül kijelenthető, hogy az övé volt a legjobb és leglátványosabb repülés ezen a napon a szliacsi bázison. Az orosz államadósság fejében beszerzett, polgári színezést viselő Mi-171-es a Mi-17-es továbbfejlesztett, megnövelt képességü verziója, melynek repülése a különleges típus iránt érdeklődők számára érdekes színfolt volt. A 12.30-tól 14.00-ig kiírt repülési szünet előtt még felszállt egy háromgépes L-39-es kötelék, mely áthúzásokkal szórakoztatta a flekken- és sültkolbász-sütő sátrak felé poroszkáló nézőközönséget.

Az egykor szebb napokat megélt hatgépes Biele Albatrossy bemutatókötelék maradványaként is értelmezhető csonka formáció látványa szomorúsággal töltött el, nekem nagyon hiányzik ez a csapat a nemzetközi repülőnapokról…

A másfél órás ebédszünetben mód nyílt a földön kiállított repülőgépek megtekintésére is. A házigazdák már kivont MiG-21-esei mellett két-két MiG-29-est és L-39-est, illetve egy-egy Mi-2-est, Mi-17-est, Mi-171-est és Mi-24-es helikoptert tekinthettünk meg, valamint látható volt egy L-410-es szállítógép is.

Egy szlovák MiG-21 MF Fishbed a statikus soron. Klasszikus szépség

Ebéd után a felerősödött szél által kergetett felhők lassan beborították az égboltot, így az időjárás barátságtalanabbá vált, talán ennek is köszönhető, hogy a közönség egy része hazament. A délutáni repülőblokk katonai része szintén a Szlovák Légierő repülőegységeire épült, ugyanazokat a típusokat láthattuk ismételten, mint délelőtt. A változatosságot egy nem túl emlékezetes repülést produkáló cseh felségjelzésü JAS-39 Gripen jelentette csupán, a szürke felhők előtt repülő, szintén szürke gép nem túl hálás fotótémát kínált. A sportrepülők azonban kitettek magukért, a sajátságos formavilágú Z-37A Cmelák gépekből összeállított alkalmi kötelék és az L-19 Blanik vitorlázógépekkel repülő Ocovski Bacovia nevü formáció kiválóan szórakoztatta a maradék nézősereget. A német Uli Dembinski Jak-55-össel végrehajtott mürepülő-bemutatója nem képviselt azonos színvonalat Veres Zoltán repülésével, talán csak a klasszikus formavilágú csillagmotoros gép miatt volt érdekes. Említést érdemel még a Z-137 Turbocmelák és egy kicsinyített, ultrakönnyü kategóriába tartozó Messerschmitt Bf-109-utánzat repülése is.

A Slovak Air Fest 2006 elnevezésü rendezvény nevéhez méltóan alapvetően a szlovák repülésről szólt, minimális külföldi részvétellel. Sem méreteiben, sem színvonalában nem hasonlítható a pozsonyi SIAD vagy a csehországi Brnóban megrendezett CIAF repülőnapokhoz, mégis érdekes színfolt az airshow-k sorában. Nem rendeztek önjelölt médiasztárocskák számára bugyuta autóversenyzést, nem borítottak el mindent a szponzorok reklámjai, talán éppen ezért, valamint sajátos hangulata, a bázis szép fekvése és Magyarországhoz való közelsége miatt mégis érdemes volt ellátogatni erre a szerény, de kellemes „repülőpiknikre” a szliacsi légibázisra.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 16:21
Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.
2024. 03. 12., 13:39
A Pilatus svájci repülőgépgyártó a közelmúltban jelentette be, hogy a PC-21 típusú kiképző repülőgépekből álló globális flottája elérte és meghaladta az 500 000 repült órás történelmi mérföldkövet.
2024. 03. 06., 11:10
Ritka eset, amikor egy repülőgép-típus beszerzése világpolitikai jelentőségű alkudozások központi témája lesz. Márpedig pont ennek lehettünk szemtanúi, lassan több, mint egy esztendeje. A török taktika bevált, Svédország NATO-tagságának támogatásáért cserébe 23 milliárd dollárért 40 F-16V Block 70 Viper megvásárlására, és 79 Falcon felújítására kapnak lehetőséget.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
2024-03-13 12:52:44
25 éve, 1999. március 12-én csatlakozott Magyarország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez: a jubileum kapcsán földi és légi bemutatókkal tarkított ünnepséget rendeztek Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulatánál, ahol beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Mutatjuk a helyszíni fotókat!
2024-03-11 14:35:49
A Magyar Légierő pilótái a legjobbak közül valók, és a veszélyek korában kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelnek. Tudásuk, szolgálatuk kulcsfontosságú Magyarország biztonságának védelmében. Ezért jelentős – decemberig visszamenőleges – béremelésükről döntöttünk – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 25., 11:58
A magyar és a svéd kormány korszakos megállapodást kötött, ugyanis a már meglévő vadászgépek mellé négy új JAS-39 típusú vadászbombázóval bővül hazánk repülőgépflottája.
2024. 03. 25., 10:41
2024. 03. 22., 09:25
A máltai Universal Air március 26-ától hetente kétszer indít légijáratokat Pécs-Pogány reptérről a Málta–Pécs–München útvonalon.
2024. 03. 20., 09:21
A nyolcvanas évek második felében, a Tomcat üzemeltetés csúcspontján, az amerikai haditengerészet 22 elsővonalbeli (repülőgép-hordozós) százada repülte az F-14-est, megosztva a csendes-óceáni és az atlanti-óceáni flotta hordozói között.

  Legfrissebbek most

2022. október 28-án került sor Dani Zoltán székely származású nyugalmazott ezredes nagykanizsai előadására a Halis István Városi Könyvtárban. Az F-117-es lelövésének 25. jubileuma alkalmából idézzük most fel a prezentáció anyagát!

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin