2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fontos tudnivalók a repülőnapról

JETfly  |  2005. 07. 20., 20:11

Augusztus 6-án és 7-én a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis ad otthont a hagyományos repülőnapnak, Magyarország legnagyobb légi rendezvényének. Az idei repülőnapon és haditechnikai bemutatón az égen 17 ország 71 gépe tart bemutatót 29 programelemben, míg a földön a mintegy félszáz repülőalkalmatosság mellett a honvédségnél rendszeresített szárazföldi technika és számos kiállítás várja a látogatókat.

Jegyek 

A 2005. évi repülőnapra július 31-ig a kedvezményes (gyerek 14 éves korig és nyugdíjas) jegy 1500 Ft, a felnőttjegy 3500 Ft, mindez augusztus 1-jétől 2000 Ft-ba és 4000 Ft-ba kerül. Ha a sorban állás miatt nem akar lemaradni a délelőtti programokról, az ország lottózóiban, a postákon és minden olyan helyen, ahol lottószelvényt árusítanak, június 20-a után megvásárolhatja jegyét. A belépőhöz a kapunál karszalagot adnak, amit a rendezvény ideje alatt viselni kell! A jegyet tartózkodása alatt mindenki tartsa magánál, mert az a biztosítási dokumentum! Belépőjegy váltására a helyszínen a parkolókban és a kapuknál is lehetőség van, ám ez akár az érkezők számától függően várakozással is járhat!A belépőjegy mellé a kapunál nyereményszelvényt tartalmazó, a rendezvényről és a biztonsági előírásokról is tájékoztató szórólapot kap. Az Opel Hungary jóvoltából hasonlóan a tavalyelőtti repülőnaphoz idén is gazdára talál egy gépkocsi a látogatók között.

www.repulonap.hu

A 2005. évi repülőnap és haditechnikai bemutató hivatalos honlapja a www.repulonap.hu, amit érdemes látogatni, hiszen a legfrissebb információkat innen lehet beszerezni a fellépőkkel, bemutatókkal és a rendezvénnyel kapcsolatban.

Közlekedés 

A repülőnapra idén is óriási tömeget várunk, ami várhatóan megterheli az alföldi város útjait. Az érkezőket a körzetben fogható Gong rádió folyamatosan tájékoztatja majd a közlekedési helyzetről, a javasolt útvonalakról.

A szervező bizottság kéri a rendezvényre kilátogatókat, akik egyénileg közelítik meg a rendezvény helyszínét, hogy az útbaigazítást adó előjelző táblákat minden esetben vegyék figyelembe, mellyel szervezetten és gyorsan meg lehet közelíteni a kijelölt parkolókat Kecskemét autóúton az M5 autópályán keresztül közelíthető meg leggyorsabban a fővárosból, a 4 napos matrica díja 1460 Ft. A vasút- és autóbusz-pályaudvarokról buszjáratok szállítják az érkezőket a repülőtérre és vissza, melyek egyszeri útra 195 Ft-ért, oda-vissza úton 300 Ft-ért szállítják az utasokat. A szervezők félmillió négyzetméter parkolót jelöltek ki a repülőnapra érkező látogatók számára. A belépőjeggyel rendelkezőket a távolabb eső parkolóktól buszjáratok szállítják a bejáratig és vissza, ennek ára be van építve a jegy árába.

Parkolók ajánlott megközelítési és kijelölt útvonala:

Az ország nyugati területéről: (Budapestről, Dunaföldvár, Soltvadkert) irányából az M5-ös autópálya 90 kilométerénél (Kecskemét-dél lehajtó) történő lehajtással rendőri irányítás mellett 54 számú főútvonal melletti parkoló területre.

Az ország délkeleti és keleti részéiről (Gyula, Debrecen, Szolnok iránya): 44 számú főútvonalon a repülőtér keleti oldalán kijelölt parkolókba.

Az ország északi területeiről: (Miskolc, Eger iránya) Cegléden (Nagykőrösön keresztül) a 441 számú útvonalon rendőri irányítás mellett a kijelölt parkolóba.

Busz járatok

Tájékoztatjuk a Tisztelt utazóközönséget, hogy a 2005. augusztus 6-án (szombaton) és 7-én (vasárnap) Kecskeméten megrendezésre kerülő Repülőnapon – a 4 sz. menetrendszerinti járatokon kívül – céljáratok közlekednek a Noszlopy Gáspár parki helyi alközpont – Vasútállomás – Repülőtér, valamint a Széchenyi tér – Repülőtér viszonylatokban.A céljáratok igény szerint, folyamatosan közlekednek, azokon a bérletjegyek nem érvényesek, csak a Repülőnapra kibocsátott 300 Ft-os menettérti jeggyel, valamint a gépkocsivezetőknél vásárolható 195 Ft-os, menetjeggyel vehetők igénybe.Eltérő típusú menettérti jegy érvényes mindkét napra, így a vásárlásnál kérjük, szíveskedjenek előre jelezni a felhasználás napját. A visszafelé történő utazás időtartamának végéig a menetjegyet kérjük megőrizni, mert csak ennek felmutatásával lehetséges a menettérti igénybevétel.A menetjegyek 2005. augusztus 01. naptól kezdődően kaphatók kecskeméti szolgálati helyeinken, elővételben a pénztárakban. A repülőnap idején menetjegy árusítás lesz még a Vasútállomás, Repülőtér helyszíneken illetve a gépkocsivezetőknél.A 4. sz. vonalon a menetrend szerinti járatokon az utazás érvényes menetjeggyel és bérlettel történik, Széchenyi téri indulások: 5.15-21.15 óráig óránként, minden óra 15 perckor, valamint 22.20 órakor, a Repülőtérről 5.30-21.30 között óránként, minden óra 30 perckor, valamint 22.35 órakor.

A személygépkocsival utazók részére a Parkolók és a Repülőtér közötti közlekedés a szervező által megrendelt különjárati autóbuszokkal történik. A rendezvény mindkét napján 07.00 és 19.00 óra között biztosítjuk a belépőjeggyel rendelkező látogatók ingyenes eljuttatását a 44-es főút mentén a IV. számú, valamint az M5-ös autópálya és az 54-es út találkozásánál kialakított V. számú parkolóból, annak telítődése esetén a régi Halasi út mentén tartalékként biztosított VI. számú parkolóból a Repülőtérre és vissza.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 16:21
Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.
2024. 03. 12., 13:39
A Pilatus svájci repülőgépgyártó a közelmúltban jelentette be, hogy a PC-21 típusú kiképző repülőgépekből álló globális flottája elérte és meghaladta az 500 000 repült órás történelmi mérföldkövet.
2024. 03. 06., 11:10
Ritka eset, amikor egy repülőgép-típus beszerzése világpolitikai jelentőségű alkudozások központi témája lesz. Márpedig pont ennek lehettünk szemtanúi, lassan több, mint egy esztendeje. A török taktika bevált, Svédország NATO-tagságának támogatásáért cserébe 23 milliárd dollárért 40 F-16V Block 70 Viper megvásárlására, és 79 Falcon felújítására kapnak lehetőséget.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
2024-03-13 12:52:44
25 éve, 1999. március 12-én csatlakozott Magyarország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez: a jubileum kapcsán földi és légi bemutatókkal tarkított ünnepséget rendeztek Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulatánál, ahol beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Mutatjuk a helyszíni fotókat!
2024-03-11 14:35:49
A Magyar Légierő pilótái a legjobbak közül valók, és a veszélyek korában kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelnek. Tudásuk, szolgálatuk kulcsfontosságú Magyarország biztonságának védelmében. Ezért jelentős – decemberig visszamenőleges – béremelésükről döntöttünk – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 25., 11:58
A magyar és a svéd kormány korszakos megállapodást kötött, ugyanis a már meglévő vadászgépek mellé négy új JAS-39 típusú vadászbombázóval bővül hazánk repülőgépflottája.
2024. 03. 25., 10:41
2024. 03. 22., 09:25
A máltai Universal Air március 26-ától hetente kétszer indít légijáratokat Pécs-Pogány reptérről a Málta–Pécs–München útvonalon.
2024. 03. 20., 09:21
A nyolcvanas évek második felében, a Tomcat üzemeltetés csúcspontján, az amerikai haditengerészet 22 elsővonalbeli (repülőgép-hordozós) százada repülte az F-14-est, megosztva a csendes-óceáni és az atlanti-óceáni flotta hordozói között.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin