2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

New York–Budapest Deltával

JETfly  |  2006. 05. 10., 08:06

Új, nonstop repülőjáratot indított május 9-én a Delta Air Lines légitársaság a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtérről a New York-i John F. Kennedy reptérre, kényelmes kapcsolatot biztosítva az utasok számára a magyar főváros és az Egyesült Államok pénzügyi központja között.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük az új járat elindítását Budapest és New York között. Ezzel mi vagyunk az egyetlen amerikai légitársaság, amely a két város kereskedelmi központját nonstop szolgáltatással kapcsolja össze” – mondta Glen Hauenstein, a Delta hálózatépítésért felelős alelnöke a keddi járatavató ünnepségen, Ferihegyen. „Az új járat a New York-i JFK reptérre – a Delta legnagyobb amerikai légicsomópontjára – érkezik, mely számos kényelmi és továbbutazási lehetőséget kínál a Budapestről induló üzleti utasok és turisták számára: 40 amerikai városba induló napi 84 járat közül, és számos üzleti célállomás, például Boston, Chicago, Cleveland, San Francisco, Los Angeles, Washington, illetve üdülőhely (Miami, Fort Lauderdale, Las Vegas, West Palm Beach) közül lehet választani. Az új összeköttetés több új lehetőséget biztosít szállítmányozásra is.”

Az új nonstop járat Budapest és New York között a kezdeti időszakban heti öt alkalommal repül, ám ezt a Delta az utasok igényei szerint a későbbiekben bővíteni fogja: augusztus 3. és szeptember 30. között naponta indulnak járatok. „A Delta büszke arra, hogy növekvő amerikai légitársaságként jelen van Kelet-Európában, és az utasok igényeit követve újabb járatokkal bővíti szolgáltatásait ebben a fejlődő térségben” – mondta Hauenstein. „A Delta új, budapesti járatával kapcsolatban tapasztalt pozitív visszajelzések alapján egyértelmü, hogy az utasok lelkesek.”

Az utasok kényelmét szolgálja a széles törzsü Boeing 767-300ER repülőgép, melynek utaskapacitása eléri a 204 főt, kétféle szolgáltatási csomagot ajánlva fedélzeten, köztük a Delta díjnyertes BusinessElite™ szolgáltatást.“A budapesti régió a szolgáltatószektor és növekvő – főképp jármü- és elektronikai gyárakra épülő – iparágak köré építette ki üzleti hálózatát. Újonnan induló Budapest–New York közvetlen járatával a Delta örömmel támogatja ezt a gazdasági növekedést” – nyilatkozta Loren Neuenschwander, a Delta Air Lines atlanti régióért felelős ügyvezető igazgatója. “Ez az új szolgáltatás elősegíti a gazdasági növekedést az Atlanti-óceán mindkét partján, hiszen mind a turizmus, mind a kereskedelem területén új lehetőségeket kínál.”  Ezen felül a SkyTeam szövetség tagjaként a Delta további célállomásokat is kínál majd a budapesti utazóközönség részére a világ számos országába.

A Delta a legnagyobb légitársaság, mely New York vonzáskörzetének két legforgalmasabb repülőterén – a New York/La Guardián és a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren – üzemel. Az egy utasra jutó utazótávolság alapján a Delta indítja a legtöbb járatot a La Guardia repülőtérről. A Delta innen indítja New York City legnépszerübb járatát a Bostonba és Washington D.C.-be naponta ingázóknak. Júniusra a Delta már 32 járatot kínál a LaGuardia utasainak a legnépszerübb célállomásokra – nyolccal többet, mint decemberben. A Delta a New York-i John F. Kennedy repülőtéren üzemelteti a legnagyobb nemzetközi és belföldi légicsomópontját. Innen a tervek szerint idén szeptemberben összesen 141 napi járat indul majd 67 nemzetközi célállomás felé, köztük 13 új nonstop belföldi járattal, 5 új transzatlanti célállomással és a légitársaság első járatával Dél-Amerika és New York között. 2006 júliusára a Delta kínálja majd a legtöbb járatot – illetve a legtöbb tengerentúli célállomást – a JFK-ről.

Fotó: László Viktor és Richard Koot

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 16:21
Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.
2024. 03. 12., 13:39
A Pilatus svájci repülőgépgyártó a közelmúltban jelentette be, hogy a PC-21 típusú kiképző repülőgépekből álló globális flottája elérte és meghaladta az 500 000 repült órás történelmi mérföldkövet.
2024. 03. 06., 11:10
Ritka eset, amikor egy repülőgép-típus beszerzése világpolitikai jelentőségű alkudozások központi témája lesz. Márpedig pont ennek lehettünk szemtanúi, lassan több, mint egy esztendeje. A török taktika bevált, Svédország NATO-tagságának támogatásáért cserébe 23 milliárd dollárért 40 F-16V Block 70 Viper megvásárlására, és 79 Falcon felújítására kapnak lehetőséget.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
2024-03-13 12:52:44
25 éve, 1999. március 12-én csatlakozott Magyarország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez: a jubileum kapcsán földi és légi bemutatókkal tarkított ünnepséget rendeztek Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulatánál, ahol beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Mutatjuk a helyszíni fotókat!
2024-03-11 14:35:49
A Magyar Légierő pilótái a legjobbak közül valók, és a veszélyek korában kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelnek. Tudásuk, szolgálatuk kulcsfontosságú Magyarország biztonságának védelmében. Ezért jelentős – decemberig visszamenőleges – béremelésükről döntöttünk – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-05 10:15:09
2024. március 4-én, hétfőn, Gróf Gergely ezredes, a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoka tartott tájékoztatót, melyben többek között a bázison jelenleg zajló elektronikai hadviselési gyakorlatokról, valamint a Magyar Légierő Gripen flottájának idei évre tervezett feladatairól is hallhattunk információkat.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 25., 11:58
A magyar és a svéd kormány korszakos megállapodást kötött, ugyanis a már meglévő vadászgépek mellé négy új JAS-39 típusú vadászbombázóval bővül hazánk repülőgépflottája.
2024. 03. 25., 10:41
2024. 03. 22., 09:25
A máltai Universal Air március 26-ától hetente kétszer indít légijáratokat Pécs-Pogány reptérről a Málta–Pécs–München útvonalon.
2024. 03. 20., 09:21
A nyolcvanas évek második felében, a Tomcat üzemeltetés csúcspontján, az amerikai haditengerészet 22 elsővonalbeli (repülőgép-hordozós) százada repülte az F-14-est, megosztva a csendes-óceáni és az atlanti-óceáni flotta hordozói között.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin