2017. 08. 22. kedd
Menyhért, Mirjam
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miért választotta Jugoszlávia a MiG-29-est a Mirage-2000 helyett?

JETfly  |  2017-04-27 15:07:35

Hamarosan 6 darab MiG-29-essel bővül a Szerb Légierő – ennek apropóján elevenítette fel a sajtó az egykori Jugoszlávia korábbi MiG-29-esei beszerzésének kulisszatitkait.

„MiG-29 – a történelmünk” címmel jelent meg a közelmúltban egy könyv, amelyben részletesen kitérnek arra a nem mindennapi módra, ahogyan a jugoszláv kormány és hadvezetés a szovjet haditechnika mellett döntött. A könyvet hárman jegyzik (Danko Borojevics, Drago Ivics és Zselko Ubovics), ám az egyik fejezetet Branko Bilbija tábornok jegyzi, az egykori vadászpilóta, aki elsőként repülte a Szerb Légierő állományából a MiG-29-est.

Elmondása szerint 1985 elején merült fel az igény arra, hogy a több sebből vérző, elégé elavult MiG-21-esek és az 1995-re tervezett új vadászgépek beérkezése közötti átmeneti időszakra szükség lenne egy váltótípusra. A kiválasztás érdekében a Varsói Szerződésben rendszeresített vadászgépeket is górcső alá vették. Hamar rájöttek, hogy a legújabb fejlesztésű negyedik generációs vadászgépet, a MiG-29-est is számításba kell venni. Ekkoriban gyakorlatilag nem volt ember a Jugoszláv Légierőben, aki ismerte volna ezt a repülőgépet, sőt, még látni sem láttak létező példányt belőle. Ilyen előzmények után érkezett meg a jugoszláv delegáció 1985 decemberében a Szovjetunióba.

„A megérkezésünk utáni napon kivittek minket a Moszkva melletti Kubinka repülőterére. Egy hangárban voltak kiállítva a repülőgépek és a fegyverzeti eszközök – egy kivételével mindegyiket ismertük. Rögtön tudtam, hogy ez lesz a MiG-29-es. Hihetetlen, lenyűgöző látvány volt a különleges formájával, semmihez sem hasonlító levegőbeömlőjével, furcsa formájú szárnyával” – emlékezik vissza a történtekre Bilbija tábornok.

A tábornoki visszaemlékezés kitér arra, hogy a MiG-29-es fedélzeti radarja képességeit tekintve nem maradt el a Mirage-2000 vagy az F-16-os radarjától, sőt, az elektro-optikai rendszere a sisakcélzóval kombinálva lehetővé tette olyan szögekből/irányokból is a rakétaindítást, amelyre az akkori NATO-gépek nem voltak képesek. (Ez egy kissé részrehajló és nem igazán fedi a tényeket/A szerk.)

Kevéssé ismert tény, hogy a jugoszláv delegációnak bemutatta a szovjet fél azt a K-77-es levegő-levegő légiharc rakétát, amelyből az R-77-es „Amramszkij”-t fejlesztették ki. Ez azért is érdekes, mert ekkor a K-77-es még a kísérleti fázis elején tartott (1994-ben rendszeresítették csak) és annyira titkos volt, hogy még a legmegbízhatóbb szövetségeseinek sem mutatta meg az orosz.

Sor került a gyakorlati kipróbálásra is, mely során Bilbija – akkor még alezredes – ülhetett a pilótafülkébe. Olyan nagy hatással volt rá a repülőgép repülési jellemzője, manőverezőképessége és mindezek mellett könnyű vezethetősége, hogy sikerült meggyőznie a delegáció vezetőit arról, hogy ez az a repülőgép, amelyet kerestek. 1986-ban meg is köttetett a szerződés 14 együléses és 2 darab kétüléses repülőgép vásárlásáról, 15,9 millió dolláros darabáron. Az ár nem tartalmazta a fegyvereket, „csupasz” repülőgépeket vásároltak csak.

Az akkori piaci kínálatban szereplő F-16 és Mirage-2000 hasonló „csupasz” ára meghaladta a 30 millió dollárt, ám több jellemzője is elmaradt a MiG-től.  Az első század felállítását hamarosan követte egy újabb század felfegyverzése MiG-29-essel, hiszen a hazai váltótípus nem készült el és a légtér védelme indokolta a két század rendszerben tartását.

Miért választották a MiG-29-est? Négy jelölt volt a MiG-21-es leváltására: a Mirage-2000, a MiG-29, az F-16 és az F-20. Bilbija tábornok meggyőződése, hogy ezen típusok összehasonlítása után az akkori konfigurációk közül a MiG-29-es volt a legütőképesebb. Már akkor rendelkezett olyan elektro-optikai célzórendszerrel, amilyet a nyugati vadászgépeken csak bő 10 év múlva kezdtek el rendszeresíteni – illetve az is sokat számított, hogy a többihez képest majd’ csak felébe került a „száraz” gép. Az már csak a hab volt a tortán, hogy a MiG-21-esekhez rendszeresített fegyverzeti eszközök is kompatibilisek voltak a 29-eshez.

Forrás: vpk.name

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2017-08-17 13:08:28
Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület augusztus 5-én Emlékhely avatót tartott Balatonalmádiban. A 70-es évek közepén két Mi-8-as és egy Kamov Ka-26-os típusú helikopter zuhant a Balatonba.
2017-08-08 11:45:18
Augusztus elsejei hatállyal ezred szintű szervezetté vált az MH Pápa Bázisrepülőtér, ezzel új korszak kezdődött az alakulatnál. Az átalakítás utáni első bázissorakozót augusztus 7-én tartották.
2017-08-03 10:04:38
A BAE Systems legfrissebb beszámolójából kiderül, hogy 2017 első hat hónapjában 10 db Eurofighter Typhoon gördült le a gyártósorról, a miértekre választ is adott a brit repülőgépgyártó vállalat.
2017-07-28 10:32:44
Kevés olyan komoly katonai vagy biztonságpolitikai feladat van, melynek kezelésében nem vesz részt az amerikai légierő a maga sajátos eszközeivel, módszereivel. Bár a levegőből valóban nem lehet megnyerni egyetlen háborút sem, de az idén 70 éves haderőnem nélkül nincs kivívott győzelem, sem sikeres NATO-művelet.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 08. 21., 12:49
Májusi látogatás Lengyelországban.
2017. 08. 21., 12:24
Augusztus 20-án, vasárnap, a déli órákban Ausztria felől egy Boeing személyszállító repülőgép lépett Magyarország légtérébe anélkül, hogy a légi irányítással rádiókapcsolatot létesített volna.
2017. 08. 18., 09:25
Dr. Benkő Tibor vezérezredes elmondta: idén a tisztavatás utáni légi és vízi parádén a honvédség technikai eszközei is megjelennek az Országház előtt.
2017. 08. 17., 15:14
Hagyomány, hogy a katonai alakulatok és nekik otthont adó város között igyekeznek jó kapcsolatokat kialakítani. Különösen így van ez Szolnokon, amelynek közelében a 86. Helikopter Bázis található.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Oroszország Helikopterei Holding karöltve az IHSRC (Iran Helicopter Support Renewal Company) vállalattal megkezdte Iránban a Ka-226T típusú könnyű, többcélú helikopter extrém magas hőmérsékleti tesztjeit.