2017. 08. 22. kedd
Menyhért, Mirjam
: 304 Ft   : 259 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kína új levegő-levegő rakétát tesztel

JETfly  |  2016-12-07 14:28:37

Kínai internetes fórumokon fellelhető képek alapján a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg légiereje új légiharc rakétát tesztel.

  • Új légiharc rakéta volt látható egy kínai J-16-oson
  • A fotót azóta már törölték is a kínai fórumokról
  • Az orrkúp kialakítása alapján valószínűleg aktív radar-vezérlésű lehet a rakéta

A Weibo-n november 20-án megjelent fotókon a J-16-os kétüléses vadászgépen egy eddig nem látott levegő-levegő rakéta látható. A megjelenés után nem sokkal a fotót egyébként törölték a közösségi oldalról.

A kínai haderővel foglalkozó szakértő, Henri Kenhmann szerint a kérdéses rakéta nagy valószínűséggel korai előrejelző, illetve tankergépek ellen szolgál. Ezt látszik megerősíteni a rakéta mérete – hossza 5,8 méter, átmérője 300 mm és a levegőbeömlők hiánya arra utal, hogy szilárd lőporos hajtóműve van.

A csak hátsó elhelyezésű kormányszervek alapján feltűnő a hasonlóság az amerikaiak Next-Generation Missile/NGM (korábbi elnevezésén Joint Dual-Role Air Dominance Missile/JDRADM), azóta költségvetési okokból törölt programjában kifejlesztett fegyverhez.

Az orrkúp kialakítása alapján valószínűleg aktív radar-vezérlésű lehet a rakéta. Az alsó-hátsó részen látható kialakítás infravörös-érzékelő beépítését sejteti, azonban a képek minősége nem kedvez a pontosabb analízisnek.

Az orrész mögötti, annál valamivel hosszabb hengeres részben lehet elhelyezve az irányítóegység, a közelségi gyújtó és az energiaellátó egység. A hátsó részen megfigyelhető négy egyenlő nagyságú rés valószínűleg az irányítás antennái és a rádiógyújtó lehetnek.

Az e mögötti rész lehet a harci rész, mely típusa és mérete nem ismert – ami pedig e mögött van, az nyilván maga a rakétahajtómű.

Forrás: Jane's

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2017-08-08 11:45:18
Augusztus elsejei hatállyal ezred szintű szervezetté vált az MH Pápa Bázisrepülőtér, ezzel új korszak kezdődött az alakulatnál. Az átalakítás utáni első bázissorakozót augusztus 7-én tartották.
2017-08-01 11:39:09
Az egyiptomi védelmi minisztérium 2017. július 26-án megerősítette, hogy megérkezett országukba az első 2 együléses Rafale C típusú többcélú vadászbombázó. Napjainkig az Egyiptomi Légierő a megrendelt 24 Rafale-ból már 11 példánnyal rendelkezik.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 08. 21., 12:49
Májusi látogatás Lengyelországban.
2017. 08. 21., 12:24
Augusztus 20-án, vasárnap, a déli órákban Ausztria felől egy Boeing személyszállító repülőgép lépett Magyarország légtérébe anélkül, hogy a légi irányítással rádiókapcsolatot létesített volna.
2017. 08. 18., 09:25
Dr. Benkő Tibor vezérezredes elmondta: idén a tisztavatás utáni légi és vízi parádén a honvédség technikai eszközei is megjelennek az Országház előtt.
2017. 08. 17., 15:14
Hagyomány, hogy a katonai alakulatok és nekik otthont adó város között igyekeznek jó kapcsolatokat kialakítani. Különösen így van ez Szolnokon, amelynek közelében a 86. Helikopter Bázis található.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Oroszország Helikopterei Holding karöltve az IHSRC (Iran Helicopter Support Renewal Company) vállalattal megkezdte Iránban a Ka-226T típusú könnyű, többcélú helikopter extrém magas hőmérsékleti tesztjeit.